PORUKA ALEKSANDRA VUČIĆA: Priznanje – ludo radovanje!

PORUKA ALEKSANDRA VUČIĆA: Priznanje – ludo radovanje!

03/12/2018 Off By BERB

Ranka Čičak

Iako je bilja najavljena za termin posle sastanka sa komesarom Johanesom Hanom, Vučićeva konferencija za novinare održana je tek uveče.

 

Među lošim vestima koje je saopštio je da su u Prištini Hanu rekli da će povući taksi Srbiji tek kad ona prizna Kosovo. Predsednik Makron odložio je posetu zbog nereda u Francuskoj. Aleksandar Vučić kaže da je jedina borba koja je preostala Srbiji, diplomatski put do savesti velikih sila i upoznavanjem sveta sa onim što se događa na KiM. Do Amerikanaca će biti teško dopreti, jer njihov ambasador u Prištini kaže da nikada dve zemlje nisu bile u tako dobrim odnosima kao SAD i Kosovo.
Ipak naš Predsednik neće priznati Kosovo makar šta se desilo:
– Neka me ruše i na ulici, neka govore šta hoće, ali ja ne popuštam. Sutra ću da razgovaram s prijateljima iz Kine i Rusije, a zatim ću pokušati i razgovore sa Amerikancima.
Na pitanje o kosovskoj vojsci odgovorio je da oni to najavljuju za 14. decembar i da može da im padne na pamet da uđu i na severni deo Mitrovice, a to bi bilo opasan potez za bezbednost u celom regionu. Nada se da će to svet da svati.♦