PRIŠTINA: Srpska lista u kosovskoj Skupštini čeka Hana

PRIŠTINA: Srpska lista u kosovskoj Skupštini čeka Hana

02/12/2018 Off By BERB

 

Poslanici Srpske liste ušli su u Skupštinu Kosova, gde će i ostati do dolaska predstavnika Evropske unije Johanesa Hana, koji bi trebalo da sutra (ponedeljak) poseti Prištinu.

 

Predsednik Kriznog štaba Srpske liste Goran Rakić je na vanrednoj konferneciji za novinare nakon sastanka Kriznog štaba izjavio je da su poslanici Liste ušli u kosovsku skupštinu i ostaće do dolaska evropskog komesara Johanesa Hana.

“Naši legitimni predstavnici upoznaće Hana i Evropu sa antisrpskim potezima koji vode humanitarnoj katastrofi”, rekao je Goran Rakić.

On je dodao da se “politicki predstavnici Srba u Prištini danas legitimno i demokratski bore za to da srpska deca na Kosovu imaju pravo na život, hranu, budućnost”.

Poslanici Srpske liste zahtevaju da se sastanu sa Hanom kako bi ga “upoznali sa potencijalnom humanitarnom krizom koja preti srpskom narodu zbog odluke Prištine da uvede 100 posto takse”.

Evropski komesar za pregovore o pristupanju Johanes Han sutra dolazi u Prištinu kako bi sa zvaničnicima razgovarao, izmedju ostalog, o taksama uvedenim na robu iz Srbije, najavljeno je u Evropskoj komisiji (RTK2).♦