ŠPEKULACIJE: Obradović otkriva plan podele – Leposavić Srbiji – Preševo Kosovu

ŠPEKULACIJE: Obradović otkriva plan podele – Leposavić Srbiji – Preševo Kosovu

02/12/2018 Off By BERB

Prvi čovek Dveri Boško Obradović izjavio je da su srpske vlasti trenutno u završnoj fazi dogovora sa Prištinom i da je glavni posrednik za razgraničenje, angažovan od strane Vučića, Tačija i francuskog predsednika Makrona, član Evropskog parlamenta Arno Danžan (slika gore), poznat i kao francuski NATO lobista među francuskim diplomatama.

 

– Razgraničenje je dogovoreno: Srbiji ostaje Leposavić, a Srbija daje Preševo 1 kilometar do autoputa i deo Bujanovca. Jedino još uvek nije postignut dogovor samo oko dela Kopaonika i Gazivoda.
Obradović na konferenciji za medije u Čačku rekao da “jedini razlog Makronovog dolaska u Srbiju je da bi razgraničenje bilo završeno. Francuska, kako tvrde čelnik Dveri, od EU preuzela je zadatak da reši problem razgraničenja.

Po tvrdnji Obradovića Arno Danžan je Tačijev prijatelj. Branio ga je od Dika Martija posle optužbi o njegovoj trgovi organima. Takođe je bio izaslanik 2004. godine u misiji Havijera Solane, kao i važan faktor u realizaciji Dejtonskog sporazuma 1995, kao i sporazuma u Rambujeu kao stručnjak pri Ministarstvu odbrane 1999. godine.♦