REAGOVANJE: Sramotna nagrada Ljiljani Bulatović – Medić

REAGOVANJE: Sramotna nagrada Ljiljani Bulatović – Medić

28/11/2018 Off By BERB

 

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton najoštrije osuđuje skandaloznu odluku sekretarke za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama u Pokrajinskoj vladi Dragane Milošević.

 

Razlog – uručivanje nagrade Društva novinara Vojvodine Ljiljani Bulatović- Medić, poznatoj po pisanju hvalospeva osuđenicima za ratne zločine Ratku Mladiću i Radovanu Karadžiću:

“Lik i delo ove takozvane novinarke poznati su široj javnosti. Ljiljana Bulatović- Medić godinama negira ratne zločine počinjene u Bosni i Hercegovini, a posebno se isticala po jezivim stavovima o genocidu u Srebrenicu.

Prilikom tribine o Srebrenici na Pravnom fakultetu u Beogradu 2005. godine rekla je da mezarje/groblje u Potočarima treba preseliti i tu zasejati bilo šta jer je zemlja plodna.

Stavovi Ljiljane Bulatović- Medić su sramotni. Sramotno je i obrazloženje za nagradu koje je Društvo novinara Vojvodine dalo. Istakli da je dobitnica nagrade ”dosledna”.

Na kraju, sramotno je i učešće članice pokrajinske vlade u ovom činu. Nažalost, ovaj skandal nije nikakva novost i samo jasno ukazuje na stanje u kojem se naše društvo nalazi.

Ratni zločinci i njihove apologete sede u Skupštinama, redovno gostuju na medijima i dobijaju nagrade.Tužno i sramotno!”(Press LSV).♦