PREDSEDNIŠTVO BIH: (Ne) naoružano obezbeđenje za Dodika!

PREDSEDNIŠTVO BIH: (Ne) naoružano obezbeđenje za Dodika!

27/11/2018 Off By BERB

 

Posle problema sa unošenjem zastave RS u zgradi Predsedništva BiH, Direkcija za koordinaciju policijskih tela BiH obavestila je Dodika da njegovo obezbjeđenje ne može da uđe s oružjem u zgradu Predsedništva BiH.

To je objavio sajt Klix.ba, uz komentar da to obavještenje dolazi u vreme kada predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik za svoju pratnju koristi usluge isključivo Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, a kojima je očito zabranjeno unošenje oružja u zgradu Predsjedništva BiH.

Komentarišući tu vest Dodik je rekao da neće odustati od toga da ga čuva policija Republike Srpske, jer, kako je rekao, neće da bude “glineni golub”.

On je za banjalučku ATV potvrdio da je na službeni mejl njegovog šefa kabineta stigao akt Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH kojim ga obavještava da nijedna policijska agencija, izuzev pripadnika Direkcije, u zgradu Predsedništva BiH ne može unositi oružje.

“Policijski službenici Direkcije za koordinaciju policijskih tela BiH neće dozvoliti ulazak naoružanim pripadnicima drugih policijskih agencija u zgradu Predsjedništva BIH”, navodi se u saopštenju direktora Direkcije Mirsada Vilića(Afencije).