SAOPŠTENJE SAVEZ ZA SRBIJU: Pritisci na Dveri su pritisci na sve nas

SAOPŠTENJE SAVEZ ZA SRBIJU: Pritisci na Dveri su pritisci na sve nas

17/11/2018 Off By BERB

 

Vlast je izgleda iznenađena dobrim radom i saradnjom unutar Saveza za Srbiju, pa sada pokušava da pojedinačno vrši pritiske na osnivače Saveza.

 

Ovih danas su na udaru Dveri, protiv kojih je pokrenuta čitava mašinerija vlasti i vrše se pritisci policije na sve one koji sarađuju sa Dverima. Ovim ljudima policija upada u kuće bez naloga, proverava se ono što je već ranije provereno i na ovaj način se pokušavaju zastrašiti svi koji sarađuju sa Dverima da bi se ovoj članici Saveza onemogućilo poslovanje. Dokle to ide govori i tragikomična situacija u selu Rakita gde su priveli meštane koji protestuju protiv MHE i u policiji ih pitali: „Da li su vas Dveri platile da podmetnete bombu?“.

Pitamo predstavnike vlasti da li stvarno misle da će nedostatak argumenata i strah od gubitka vlasti moći da prikriju pritiscima? Poručujemo im da je to nemoguće, da nas ne mogu uplašiti i da ovakvim potezima samo izazivaju još veći revolt.

Danas je to pokušaj pritiska na Dveri, sutra na nekog drugog i Savez neće ćutati i trpeti ove autokratske metode obračunavanja sa neistomišljenicima. Nastupaćemo jedinstveno i odgovorno u interesu zaštite bazičnih sloboda(Press SZS).♦