AKCIJA POLICIJE: Uhašeno 20 osoba zbog privrednog kriminala

AKCIJA POLICIJE: Uhašeno 20 osoba zbog privrednog kriminala

16/11/2018 Off By BERB

 

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, u saradnji sa Poreskom policijom i nadležnim tužilaštvima u prethodna tri dana u više odvojenih akcija uhapsili su 20 osoba, dok su protiv još 15 podnete krivične prijave u redovnom postupku.

 

Oni se sumnjiče da su u periodu od 2013. godine do danas izvršili više krivičnih dela kojima su oštetili budžet Republike Srbije, Republički fond PIO i druga pravna lica u ukupnom iznosu od oko milion evra.

Akcije su sprovedene na teritoriji Novog Sada, Čačka, Jagodine, Pančeva, Zrenjanina, Zaječara, Sremske Mitrovice, Vrbasa, Aranđelovca, Smedereva i Požarevca.

Osumnjičeni se terete da su počinili krivična dela primanje mita, davanje mita, trgovina uticajem, zloupotreba službenog položaja, zloupotreba položaja odgovornog lica, prevara u privrednom poslovanju, falsifikovanje isprave, nedozvoljen promet akciznih proizvoda, neovlašćeno bavljenje određenom delatnošću, navođenje na overavanje neistinitog sadržaja, falsifikovanje službene isprave i poreska utaja(Press MUP).♦