ULIČNA GALERIJA: “Tata i ja – objektivizacija jednog sjećanja”

ULIČNA GALERIJA: “Tata i ja – objektivizacija jednog sjećanja”

15/11/2018 Off By BERB

 

Ulična galerija (Čavketov pasaž /pasaž koji povezuje Trg Nikole Pašića i Nušićevu ulicu) od 16. do 21. decembra prikazuje izložbu “Tata i ja – objektivizacija jednog sjećanja”, autorke Edne Jurcan.

 


Izložba će biti otvorena u 20 časova uz nastup pulskog Zbor Praksa i HORKESTAR – alternative choir and orchestra. Istovremeno će se u CUK Imago od 17 časova paralelno odvijati Fijuk + Kvaka 22 – Dog Power, Klotljudi, Yan Dusk, Spejs Noksi!

Serija “Tata i ja – objektivizacija jednog sjećanja ” bavi se odnosom oca fotografa i njegove kćeri.
– Moje zanimanje za fotografiju započelo je tek nakon tatine smrti, što je doprinijelo da se kroz tri godine fotografskog rada neprestano pitam – zašto sam se fotografijom počela baviti tek tada? Pokušavajući pronaći odgovor na to pitanje svela sam vlastito iskustvo na dva događaja koji su ostavili traga na moje osobno kao i umjetničko odrastanje, kaže Edna Jurcan:

“Tata i ja – objektivizacija jednog sjećanja” serija je starih obiteljskih fotografija, isječka iz kalendara i obiteljskog videosnimka i, s druge strane, moje osobne fotografije koje sam snimila na mjestima gdje smo najviše voljeli provoditi vrijeme zajedno, kamo više nisam odlazila nakon rastave, a kamo sam se vratila tek 20 godina kasnije, samo nakon tatine smrti.

Edna Jurcan, rođena je 1982. u Puli. Diplomirala je na Arhitektonskom fakultetu u Veneciji. Učestvuje kao koordinatorka na izložbi “Talijanska moderna arhitektura u Puli 1930 – 1940”, na međunarodnoj arhitektonskoj radionici “Katarina 06”, na Bijenalu mladih umetnika Evrope i Mediterana (sekcija arhitektura) u Bariju i izlaže sa saradnicima na Bijenalu arhitekture u Veneciji 2012. kao predstavnik Hrvatske. Od 2014. vodi zbor Praksa u Puli. Fotografijom se aktivno bavi od 2013. Izlagala je na samostalnim i grupnim izložbama u Puli, Rijeci, Zagrebu i Sarajevu. Učestvovala je na velikom broju foto konkursa u okviru kojih je i nagrađivana. Živi i radi u Puli(Press UG).♦