STOGODIŠNJICA: Pripreme za vežbu „Vek pobednika 1918-2018“

STOGODIŠNJICA: Pripreme za vežbu „Vek pobednika 1918-2018“

07/11/2018 Off By BERB

 

Ministar odbrane Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Milan Mojsilović prisustvovali su danas atraktivnom prikazu Specijalne brigade Kopnene vojske i Vojne policije na poligonu „Međa“ kod Leskovca i uverili se u spremnost starešina i vojnika za vojnu vežbu koju Vojska Srbije organizuje povodom obeležavanja stogodišnjice završetka Prvog svetskog rata.

 

Pripadnici Specijalne brigade i Vojne policije demonstrirali su vojnom vrhu deo prikaza koji će u čast slavnih srpskih ratnika narednih dana izvoditi na 10 lokacija širom zemlje.


Rukovodilac vežbe potpukovnik Dragan Kužet iz komande Specijalne brigade istakao je da je u okviru priprema za realizaciju taktičke vežbe sa bojevim gađanjem “Vek pobednika 1918-2018” danas prikazana provera pripremljenosti jedinica po temi “Ojačani bataljon vojne policije u protivterorističkoj operaciji”.

– Na vojnom kompleksu “Međa” nalaze se jedinice Specijalne brigade, Treći bataljon Vojne policije i pripadnici RViPVO. Taktička vežba ima više celina, a najznačajnije su – specijalni desant, klasični desant, napad timova na terorističku bazu, napad timova na teroriste koji se izvlače i napad timova na vozilo i bekstvo terorista u samom vozilu. Vežba je veoma dinamična i ovo je samo deo prikaza osposobljenosti pripadnika Specijalne brigade i Kopnene vojske u realizaciji namenskih zadataka – naglasio je potpukovnik Kužet.

Specijalci Vojske Srbije prikazali su danas na „Međi“ ubacivanje izviđačke grupe padobranskim desantom, prikupljanje obaveštajnih podataka o neprijatelju pomoću „Malog Miloša“, kao i blokadu terorista desantiranjem padobranaca i uz pomoć borbenih vozila policije M-86.♦