CRNA GORA: Bećkoviću zatvorena granica

CRNA GORA: Bećkoviću zatvorena granica

01/11/2018 Off By BERB

 

Uprava crnogorske policije donela je rešenje kojim se srpskim intelektualcima, među kojima je i književnik Matija Bećković, zabranjuje ulazak u Crnu Goru.

 

“Prelazak državne granice, osim Bećkoviću, uskraćen je i istoričarima Čedomiru Antiću i Aleksandru Rakoviću, kao i srpskom političaru i pravniku Dejanu Miroviću”, saopšteno je iz Granične policije.

Starešinama na svim graničnim prelazima je dostavljen spisak osoba koje ni slučajno ne smeju da uđu u zemlju, jer ugrožavaju nacionalnu sigurnost Crne Gore.

Srpski intelektualci kojima je zabranjen ulazak bili su najavljeni kao govornici na manifestaciji povodom proslave Podgoričke skupštine. Kao glavni razlog zabrane navode se njihove ranije izjave, koje su, po proceni crnogorskih bezbednosnih službi, opasnost po bezbednost države.

Centralna proslava stogodišnjice Podgoričke skupštine i Dana ujedinjenja Crne Gore sa Srbijom i drugim južnoslovenskim narodima biće održana, 1. decembra u Kripti Sabornog hrama Hristovog Vaskrsenja u Podgorici, a trebalo je da govori Bećković.(Agencije)♦