TEŠKE OPTUŽBE: Šešelj optužio Ljajića da je vođa narko – kartela!

TEŠKE OPTUŽBE: Šešelj optužio Ljajića da je vođa narko – kartela!

30/10/2018 Off By BERB

Ranka Čičak

Prepodnevni deo današnje sednice Skupštine Srbije bio je posvećen pitanjima poslanika. Ali, danas je jedno pitanje – izazvao skandal .

Vojislav Šešelj, uvek kritičan prema nekim članovima Vlade, postavio je pitanje o koje će se dosta govoriti ove nedelje:
– U strukturama vlasti, tamo gde bi zapravo sve trebalo da funkcioniše, korupcija je na nekim mestima ovladala da zapravo vlast više i ne postoji.
Najnoviji slučaj za koji sam saznao, pouzdano saznao, iz proverenih izvora, je kriminalna afera potpredsednika Vlade Rasima Ljajića. Rasim Ljajić je vođa jednog narko – kartela na području Srbije… Rasim Ljajić je glavni vođa jednog od najačih kartela. Policija ima sva operativna saznanja. Sve ima dokumentovano i niko ništa ne preduzima zato što je potpredsednik Vlade. Zašto?

Teško oklevetan: Rasim Ljajič

Reči Vojislava Šešelja izazvale su neke poslanike da reaguju:
Milorad Mijatović iz klupe: “Kako možeš tako da kažeš?”
Šešelj traži od Maje Gojković da kazni poslanike koji su glasno reagovali.
Maja moli poslanike da omoguće rad Skupštine.
Šešelj nastavlja da govori.
Poslanik Muarem Bačevać viče “Zločinac…”
Lider Radikala mu dodaje:”Pokazaću zločinac…”.
Predsednica određuje pauzu od pet minuta.
Šešelj traži da nastavi:
-Šta su to sadaka partije? To su partije koje nisu u stanju same da osvoje cenzus na izborima, a onda se prikopčaju za neku veliku partiju da bi se dočepali nekoliko poslaničkih mandata.
“O Rasimu Ljajiću ima mnogo drugih podataka. Mi smo ovde više puta otvarali problem lažnih diploma Tomislava Nikolića, a ja sam pouzdano saznao da i Rasim Ljajić ima lažnu diplomu. On je studirao u Sarajevu, došao do četvrte godine, onda je počeo rat i iznenada se pojavi sa gotovom diplomom…
Oglasila se predsednica Maja: “Isteklo vreme”
Nastavak se odvijao izvan Skupštine.

Rasim Ljajić, čuvši klevetu, poručio je Šešelju: “Apsurdno je da me optužuje osuđeni ratni zločinac!”
-Apsurdno je da pravosnažno osuđeni ratni zločinac optužuje mene, koji za svoje 54 godine života nemam čak ni prijavu za saobraćajni prekršaj, navodi se u reakciji Rasima Ljajića, predsednika Socijaldemokratske partije Srbije (SDPS) i jednog od potpredsednika Vlade.

Pozvao je ministra Stefanovića i sve službe, javne i tajne, civilne i vojne, da slobodno iznesu sve podatke koje imaju o njemu ukoliko je uradio bilo šta protivzakonito, a kamoli ono za šta ga optužuje dvojac Zukorlić – Šešelj:

-Ako bilo šta pronađu što ukazuje i na najmanju kriminalnu delatnost, nijedne sekunde, ne da neću sediti na mestu ministra, nego se neću baviti nijednim javnim poslom. Do sada nisam uopšte reagovao na optužbe koje su dolazile od Zukorlića, jer sam ih smatrao besmislenim, a pošto se sad na to nadovezao i njegov partner Šešelj i to u Parlamentu, moj opstanak u Vladi gubi svaki smisao ukoliko se ne dokaže ko je lažov – Šešelj i Zukorlić ili ja.

On je kao potpunu besmislicu odbacio Šešeljevu priču o tome da nije završio Medicinski faklutet.

– Očigledno da je na djelu čvrst savez osuđenog ratnog zločinca Šešelja i osvjedočenog kriminalca Zukorlića, koji bi trebao pomoći Zukorliću pred nedjeljne izbore za Bošnjačko nacionalno vijeće. Čak ni čitava mašinerija opskurnih likova, koja je upregnuta da pogura Zukorlića – od Šešelja, preko Marića do Sandulovića, neće ga spasiti od debakla na izborima.

Dobro je što su pet dana prije izbora građani Sandžaka u prilici da na djelu vide kako funkcionira koalicija lažnog vojvode i lažnog muftije Nastavlja se♦