KREATIVNA FABRIKA: Konkurs za kolektivno izlaganje na MiniFORMArt 2018

KREATIVNA FABRIKA: Konkurs za kolektivno izlaganje na MiniFORMArt 2018

29/10/2018 Off By BERB

Udruženje Kreativna Fabrika raspisalo je konkurs za kolektivno izlaganje na MiniFORMArt 2018. izložbi radova malog formata

 

Na konkurs je potrebno poslati:
Do 2 predloga radova u JPG formatu i lične podatke sa umetničkom biografijom na email adresu: [email protected], sa naslovom “za MiniFORMart”, najkasnije do 20. novembra 2018. godine.

Fotografije radova je potrebno poslati u jpg. formatu, u rezoluciji 300 dpi i popuniti podatke po dole priloženoj tabeli:
Autor: Ime, prezime
Godina rođenja:
Kontakt: email,tel.,adresa, grad
1.Naziv dela: godina nastanka: Tehnika, medij, dimenzije
2.Naziv dela: godina nastanka: Tehnika, medij, dimenzije

Imena odabranih autora biće objavljena krajem novembra, putem e mail-a koji dostavite. Izložba će biti otvorena u Art galeriji kluba Tuluz Lotrek, koja se nalazi u Resavskoj ulici br.24 u Beogradu. O tačnom terminu otvaranja izložbe izlagači će biti nakandno obavešteni.

Dozvoljene su sve tehnike: crtež, slika, akvarel, grafika, fotografija, digitalni radovi, kolaž,…skulpture, mozaik, keramika…

Dvodimenzionalni radovi ne smeju biti veći od 30x30cm sa ramom.
Trodimenzionalni radovi ne smeju biti veći od 30x30x30cm sa postamentom. Obvezno je da skulpture budu izrađene u trajnom materijalu.

Participacija

Participacija za izložbu, u koju je uračunata cena pripreme i štampe kataloga je 600 rsd za umetnike koji dostavljaju i preuzimaju radove iz galerije, 800 rsd za umetnike koji radove šalju iz Srbije, a 10e za umetnike iz inostranstva. Umetnici koji šalju radove, snose troškove poštarine za povratak radova.Radovi koji prođu žiriranje moraju biti uramljeni ili adekvatno opremljeni – dobro kaširani (nemojte uramljivati radove u klips ramove, pošto su nestabilni i lako lomljivi.) Radovi treba da budu na jednoj zakački, na tačno izmerenoj sredini rada. Ukoliko rad ima dve zakačke, molimo Vas da provučete žicu kroz njih, kako bi se mogli okaciti na jednu. Organizator ne snosi odgovornost u slucaju oštete rada, ukoliko rad nije bio kvalitetno opremljen!

Umetnici koji prođu žiriranje u obavezi su da donesu radove u zakazanom roku u galeriju Lotrek. Umetnici koji ne žive u Beogradu sami snose troškove slanja radova i troškove vraćanja. Galerija ne snosi odgovornost ukoliko dođe do oštete radova prilikom transporta istih, niti ukoliko dođe do oštećenja usled neadekvatnog opremanja radova za izlaganje.

Prijavljivanjem na konkurs prihvatate sve uslove organizatora izložbe, koji su navedeni u konkursu.

Udruženje Kreativna Fabrika ima za cilj promovisanje umetnika i umetničkog stvaralaštva. Umetnici čiji se rad promoviše su iz domena likovnih i primenjenih umetnosti, studenti umetničkih fakulteta, samostalni umetnici, kao i neafirmisani slobodni umetnici. Kreativna fabrika je u okviru projekta DosijeUmetnik organizovala preko 250 samostalnih izložbi kao i više kolektivnih izložbi(Press UKF) .♦