KOMBAK DVORANA: Nastupa Peter Bence

KOMBAK DVORANA: Nastupa Peter Bence

29/10/2018 Off By BERB

 

Ljiljana Zdravković

 

Novi svetski fenomen krosovera između klasične i pop muzike, sutra stiže u Srbiju! Peter Bence nastupiće u Kombank dvorani sutra, 30.oktobra 2018.godine a koncert počinje u 20.30.

 


Peter Bence je mladi mađarski pijanista, kompozitor i producent rođen 1991.godine. Kao čudo od deteta sa dve godine počeo je da svira klavir . Sa sedam godina primljen je na renomiranu akademiju “Franc List” i napisao svoju prvu kompoziciju pod uticajem Mocarta i Šopena.

Samo četiri godine kasnije objavio je svoj prvi solo album sa autorskim kompozicijama. Inspirisan poznatim Džonom Vilijamsom otišao je u Boston da studira komponovanje muzike za film na “Berklee College of Music”, najistaknutijem privatnom univerzitetu posvećenom savremenoj muzici. Dobitnik je mnogobrojnih nagrada, a bio je upisan kao rekorder i u Ginisovu knjigu rekorda od januara 2012. do juna 2017.godine u kategoriji “Most Piano Key Hits in One Minute” (najveći broj udara po dirkama klavira u minuti).

Postao je poznat u svetu zahvaljujući svojim video klipovima objavljenim na internetu sa obradama poznatih hitova. Prva je bila obrada pesme “Bad” Majkla Džeksona, čiji video postaje viralan za nekoliko dana, zatim “Cheap Thrills” Sie, “Don’t stop me now” grupe Queen, “Cry me a river” Džastina Timberlejka, “Africa” grupe Toto i mnogi drugi. Ovi klipovi na njegovim zvaničnim Facebook i YouTube kanalima imaju približno 300 miliona pregleda. U svom najnovijem singlu ovaj izuzetno talentovani pijanista otišao je korak dalje – u svojoj obradi pesme “Beat It” Majkla Džeksona, Peter Bence koristi distorziju kako bi što bolje odsvirao solo koji u originalu svira legendarni Eddie Van Halen.

Peter Bence se ističe po tome što je uspeo da “sruši” granice između klasične i pop muzike zahvaljujući svom veoma ekspresivnom i savremenom stilu, čime je uspeo da podigne sviranje klavira na sasvim novi nivo i istovremeno inspiriše mlade generacije muzičara i zaljubljenika u muziku širom sveta.
Ovaj mladi muzičar se raduje dolasku u Beograd, njegov pozdrav srpskoj publici možete pogledati ovde: https://www.youtube.com/watch?v=kwYDD8kvRSg

Njegov koncert u Beogradu predstavlja jedinstvenu priliku za publiku da uživa u talentu ovog mađarskog muzičara.

Ulaznice se mogu kupiti na prodajnim mestima Eventima i na blagajni Kombank dvorane. ♦