GLAVNI ODBOR LSV: Neka Vojvođanski front okupi sve autonomaše

GLAVNI ODBOR LSV: Neka Vojvođanski front okupi sve autonomaše

26/10/2018 Off By BERB

Potrebno je formirati Vojvođanski front, koji će okupiti sve partije i nevladine organizacije koje su spremne da se akciono i politički ujedine kako bi postigle zajednički politički ciIj – vraćanja pune autonomije Vojvodini, navodi se u saopštenju LSV poslato medijima.

 

“Bez obzira na sve razlike koje među nama postoje, zajedničko nam je da za Vojvodinu tražimo zakonodavnu, izvršnu i sudsku vlast, pravo na izvorne prihode i imovinu, garantovane Ustavom. Logično je da Liga socijaldemokrata Vojvodine kao najveća i najorganizovanija stranka bude predvodnik u centru tog okupljanja” – zaključeno je na sinoćnoj sednici Glavnog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine.

Takođe, odlučeno je i da nakon nekoliko godina provedenih u statusu posmatrača, LSV uputi zahtev za prijem u članstvo EFA.

Glavni odbor je za generalnog sekretara izabrao Bojana Kostreša, za potpredsednike Branislava Bogaroškog, Dejana Čapoa i Roberta Kolara, a za predsednika Izvršnog odbora Sašu Šućurovića.

Izabrani su predsednici stručnih saveta, kao i članovi i članice Političkog saveta, a na njegovo čelo je ponovo izabran Dušan Jakovljev.

Pre sednice Glavnog odbora stranke za portparola imenovan je Aleksandar Marton, a za sekretara Sekretarijata za međunarodne odnose Aleksandar Jovanović.

LSV je na ovaj način privela kraju konstituisanje stranačkih organa posle XII kongresa(Press LSV).♦