LSV: Smeniti Vulina jer ne radi u interesu Srbije

LSV: Smeniti Vulina jer ne radi u interesu Srbije

25/10/2018 Off By BERB

 

Generalni sekretar LSV Bojan Kostreš, u pisanoj izjavi medijima, navodi da Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva vlast u Srbiji da hitno smeni ministra odbrane Aleksandra Vulina.

“Naše društvo trpi svakog dana veliku štetu zbog destruktivnog političkog delovanja Vulina. Reč je o čoveku koji ne radi u interesu našeg društva, već je puki eksponent tuđih interesa, jer se njegovim političkim potezima upravlja iz Moskve.

Za račun interesa stranih država Vulin svakodnevno vrši različite provokacije naših suseda što nikako nije interes Srbije. Poslednji u nizu bili su Vulinovi napadi na Crnu Goru. Iako se sakriva iza navode brige o Kosovu, svima je jasno da su njegove provokacije upućene našem južnom susedu, izvršene za račun Kremlja, zbog crnogorskog članstva u NATO.

Kostreš dalje navodi da “vrhunac Vulinovog štetočinskog delovanja predstavlja promovisanje osuđenih ratnih zločinaca iz ratova 90-ih godina. Podsetimo se da je reč o čoveku koji je najpre osuđenike za ratne zločine angažovao u vojnim školama, valjda da mlade naraštaje uče „neprolaznim“ veštinama iz Miloševićevog vremena, kao što je „asanacija terena“. Najnoviji Vulinov udar na pokušaje normalizacije našeg društva je izdavanje knjige Miloševićevog generala i osuđenog ratnog zločinca, Nebojše Pavkovića”.

– Istinsku evropsku orijentaciju vlasti u Srbiji i iskrenu volju da se naše društvo vrati u demokratske tokove, prepoznaćemo po tome što će Aleksandar Vulin biti lišen svih državnih funkcija i gurnut na marginu političkog života gde mu je mesto sa drugim destruktivnim ekstremistima.♦