SLUČAJ TATJANE VOJTEHOVSKE: Ko crta metu novinarki na čelo?

SLUČAJ TATJANE VOJTEHOVSKE: Ko crta metu novinarki na čelo?

18/10/2018 Off By BERB

Ranka Čičak

 

Veliki broj poslanika ustao je danas u Skupštini u odbranu novinarke Tatjane Vojtehovske. Zoran Ćirić pozvao je tužilaštvo da hitno reaguje na crtanje mete novinarki na čelo:

– To radi direktor “namenske” koji zloupotrebljava sindikate i radnike i tera ih da ometaju Vojtehovsku o izveštavanju o bezbednosti radnika. I način i napad na nju su nešto što je pre svega napad na sve građane Srbije i njhovo pravo da znaju istinu. Da li ima većeg interesa od toga da su radnici rade u pristojnim uslovima i da su bezbedni. Ona je pokušala da sačuva druge živote i spreči da se ponovi nesreća kao ona u Lučanima.
Vladimir Đurić je u ime Slobodnih poslanika i Pokreta Centar pitao Ministarstvo kulture i državnog sektretara Aleksandra Gajovića zašto nisu podržali Vojtehovsku:
– U prošloj sezoni emisija “Život priča” novinarke Vojtehovske emitovane su dve epizode o smrtnom stradanju radnika Namenske industrije u Lučanima. U ovoj sezoni emitovana je još jedna. Zatim je usledio protest sindikata te fabrike protiv novinarke umesto da se sindikati pozabave uslovima rada koji su doveli do pogibija radnika. Ministarstvo odbrane podržalo je protest sindikata iz Lučana i njihove pokušaje da odvrate novinare od pisanja. Sindikat je čak tražio hapšenje Vojtehovske a Ministarstvo je ovakvim saopštenjem to traženje podržalo. Dakle država je podržala poziv za hapšenje jedne novinarke. Državni sekretar za informisanje Gajović kaže da nije dužnost Ministarstva da osudi svaki napad na novinare. Pitamo ministra kulture hoće li posle ovoga razrešiti dužnosti dravnog sekretara Aleksandra Gajovića.
Marinika Tepić pita Anu Brnabić i ministra rada Zorana Đorđevića zašto čute o svemu.♦