DRAGAN ĐILAS : Osuđujem izjavu Srđana Noga

DRAGAN ĐILAS : Osuđujem izjavu Srđana Noga

18/10/2018 Off By BERB

 

Poziv na vešanje premijerke Sbije Ane Brnabić i predsednika Aleksandra Vučića ne predstavljaju politiku Saveza za Srbiju. Osuđujem izjavu Srđana Noga kojom je uticao da neko poveruje da Savez širi mržnju, poziva na ubistvo državnih funkcionera, što je sve suprotno našim programskim načelima. I predsednik Dveri Boško Obradović je javno osudio nastup Srđana Noga i jasno naveo da to nije politika Dveri.

 

U prošlosti su ovakve poruke o vešanju Mirjane Marković i Slobodana Miloševića, ali i predsednika Borisa Tadića dolazile upravo iz radikalskog i naprednjačkog tabora. Upravo mi koji smo se decenijama borili protiv govora mržnje ne možemo ostati nemi na ovako skandalozne izjave i zato se u svoje lično ime izvinjavam građanima Srbije.

U trenutku dok Srbija ima najgoru moguću vlast, dok se primenjuju najstrašnije mere diktature u svim gradovima u Srbiji, ovaj skandalozan čin samo daje dodatne argumente Aleksandru Vučiću da nastavi da nas naziva najpogrdnijim izrazima i širi mržnju među građanima. Mi nismo kao oni, niti to ikada smemo da postanemo.♦