KONKURS: DosijeUmetnik u Lotreku

KONKURS: DosijeUmetnik u Lotreku

13/10/2018 Off By BERB

 


Konkurs za izlaganje radova u novom, prelepom prostoru u Art kafe – galeriji Tuluz Lotrek ( Resavska 24 )

 

Projekat DosijeUmetnik i Galerija Art kafea Tuluz Lotrek, koja se nalazi centru Beograda u Resavskoj ulici br. 24 , poziva sve zainteresovane umetnike, kako afirmisane, tako i neafirmisane, kao i studente umetničkih škola i fakulteta, da se prijave za samostalno izlaganje. Konkurs je otvoren za izlaganje do kraja 2018. godine.

Pozivaju se i umetnici koji su već izlagali u starom prostoru u Lominoj ulici, da se prijave za izlaganje u novom prostoru u Resavskoj 24.

Za izlaganje će biti odabrana po 2 umetnika, u jednom mesecu, koji će svoje radove predstavljati u trajanju od 14 dana.

Cena izlaganja za period od 14 dana je 4000 rsd. Plaćanje kotizacije se vrši, ukoliko prođete žiriranje, na dan predaje radova.

Svi zainteresovani umetnici treba da pošalju prijavu na mail: [email protected]

Prijava treba da sadrzi sledeće podatke:
1. Ime i prezime autora
2. Mesto prebivališta
3. Br. telefona i email adresa
4. Broj radova i njihova tehnika ( crtež, slika, grafika, digitalna grafika, fotografija, dizajn, strip, ilustracija, skulptura…)
5. Nazivi dela i njihove dimenzije
6. Fotografije svojih radova ( od 5 do 10, JPG formata u rezoluciji do 200dpi) i cene
7. Opis postavke izložbe( kako su radovi opremljeni za izlaganje)
8. Kratku biografiju.
Radove je potrebno opremiti za izlaganje (uramiti ih ili kaširati, I OBAVEZNO STAVITI ZAKAČKU na sredinu rada ili provući žicu ukoiiko je rad uramljen na dve zakačke).

Pristigle prijave razmotriće Umetnički savet galerije. Rezultati će biti dostavljeni na Vašu email adresu.

Umetnički savet galerije čine:

Ana Marinović – dipl. grafičar ( samostalni umetnik, član slikarsko – grafičke sekcije ULUPUDS-a)
Edvina Romanovic-Hudeckova – magistar likovnih umetnosti
Igor Markišić – master na odseku grafika i knjiga
Milena Mitrović – dipl. grafički dizajner i MA visual design-a
Biljana Ćalić – predsednik udruženja Kreativna fabrika (Press KreativnaFabrika)

Organizatori izložbe obezbeđuju prostor za izlaganje, kačenje radova, medijsku promociju, izradu plakata kao i potvrdu udruženja Kreativna fabrika o izlagnju. Izlagač može, po sopstvenoj želji, o svom trosku, da izradi katalog ili vizitkarte.

Organizator ne snosi troškove nadoknade štete, ukoliko dođe do oštećenja radova, a oni nisu adekvatno i kvalitetno opremljeni za izlaganje.( stabilne zakačke, dobro fiksirane, ovo se naročito odnosi na clip ramove, čije su zakacke prilično nestabilne i lako spadaju).

Prijavljivanjem na konkurs prihvatate sve uslove organizatora izložbe, koji su navedeni u konkursu.

Fotografije dosadašnjih radova i izlagača možete pogledati na ovom linku: [NjQyMTgzOTU5MjA4MTA3Omh0dHBzXGEvL3d3dy5mYWNlYm9vay5jb20vOjo=:https://www.facebook.com/] GalerijaDub / photos?collection_token =100003133068001%3A2305272 732%3A6

Projekat DosijeUmetnik je projekat udruženja Kreativna fabrika, koji postoji već osam godina i koji ima za cilj promovisanje umetnika i umetničkog stvaralaštva. Umetnici čiji rad se promoviše su iz domena likovnih i primenjenih umetnosti, studenti umetničkih fakulteta, samostalni umetnici, kao i neafirmisani slobodni umetnici. Projekat DosijeUmetnik održava se od decembra 2010. Do sad je radove predstavilo preko trista umetnika.( slikara, grafičara, fotografa, dizajnera i vajara…)(Press DU).♦