AVDULAH HOTI: Prvo vanredni izbori – posle nastavak Briselskog dijloga

AVDULAH HOTI: Prvo vanredni izbori – posle nastavak Briselskog dijloga

12/10/2018 Off By BERB

 

Dijalog u Briselu će biti nastavljen tek nakon održavanja prevremenih parlamentarnih izbora na Kosovu, izjavio je danas šef parlamentarne grupe Demokratskog saveza Kosova Avdulah Hoti.

 

Hoti je u emisiji „Razgovor” na RTK2 rekao da vladajuća koalicija već dugo nema legitimitet i da DSK ne prihvata da ova manjinska vlada vodi tako važne procese.

„Razlog za to je jednostavan. Za ovaj proces je potrebna snažna vlada, koja ima veliku većinu u Skupštini Kosova. Postojeća vlada nema ni minimum podrške“, ocenio je šef parlamentarne grupe DSK.

Hoti je naveo da koalicija na vlasti nije prihvatila predlog opozicije o rezoluciji, kojom su jasno definisane crvene linije, a to je da teritorijalnost Kosova ne sme da bude predmet razgovora.

Opozicija se sada protivi njihovoj verziji rezolucije, jer je, napominje on, ova vlada izgubila kredibilitet za razgovore.

Uloga opozicije u Briselskom procesu je neosporna, naglasio je šef parlamentarne grupe DSK i poručio da je pre svega potreban unutrašnji politički konsenzus, politička volja i stranački dijalog.♦