APR: NOVI REGISTAR JAVNIH GLASILA

12/02/2015 Off By

Uspostavljanjem novog registra biće obezbeđena javnost podataka i dokumenata o pravnim i fizičkim licima koja imaju više od 5 odsto udela u osnivačkom kapitalu izdavača i o njihovim povezanim licima, kao i podatke o drugim izdavačima u kojima ta lica imaju više od 5 odsto udela u osnivačkom kapitalu


mediji

Press služba APR

 

AGENCIJA za privredne registre (APR) počeće da vodi Registar medija u petak, 13. februara 2015. godine, čime prestaje s radom Registar javnih glasila.
Elektronske podatke iz Registra javnih glasila APR će uneti u bazu podataka novog Registra medija po službenoj dužnosti, dok će izdavači medija imati rok od šest meseci da ispune zakonsku obavezu prijavljivanja podataka koji se nisu registrovali u starom registru.
Uspostavljanjem novog registra biće obezbeđena javnost podataka i dokumenata o pravnim i fizičkim licima koja imaju više od 5 odsto udela u osnivačkom kapitalu izdavača i o njihovim povezanim licima, kao i podatke o drugim izdavačima u kojima ta lica imaju više od 5 odsto udela u osnivačkom kapitalu.
Osim toga, javnosti će biti stavljeni na uvid i podaci o državnoj pomoći i novčanim sredstvima koja medijima dodeljuju državni organi, lokalna samouprava, organizacije sa javnim ovlašćenjima ili pravna lica koje osniva ili finansira Republika Srbija, autonomna pokrajina ili lokalna samouprava.
Takođe, Registar će pružati i javne podatke o prosečno prodatom tiražu medija u kalendarskoj godini koji će se prijavljivati do 31. marta tekuće godine za prethodnu godinu.
Preko linka Pretraga podataka biće omogućen pristup javnim podacima iz Registra medija, a Agencija će sutra na svojoj internet stranici www.apr.gov.rs objaviti nove obrasce registracionih prijava, kao i uputstva o potrebnoj dokumentaciji za registraciju medija po novom Zakonu o informisanju i medijima.<


DOGAĐAJI

crkvaLJUBLJANA: PROTEST ZBOG NAJAVE RUŠENJA CRKVE U PRIŠTINI

Osamdeset učesnika međunarodne konferencije iz 24 zemlje, među kojima su i poslanici iz Srbije, Rusije, Bosne i Hercegovine

15566131974dSAOPŠTENJE MSP: U RUSIJI STRADALO ŠEST RADNIKA IZ SRBIJE

Radnici su stradali u požaru na sibirskom poluostrvu Jamal, u mobilnom naselju kod grada Salehard (oko 3 000

nfrNARODNI POKRET SRBIJE: VREME JE ZA NEKE DRUGE

Da li je pravi put da se smanje plate i penzije, a da se od toga finansiraju krediti

 

 

crk139 GODIŠNJICA OD NASTANKA SRPSKOG DRUŠTVA CRVENI KRST

  Predsednik CKS dr Dragan Radovanović je rekao da se ideja o osnivanju Crvenog krsta rodila u vreme