SKUPŠTINA SRBIJE: Boško Obradović pita: Ko je ovlastio Vučića da pregovara o KiM?

SKUPŠTINA SRBIJE: Boško Obradović pita: Ko je ovlastio Vučića da pregovara o KiM?

02/10/2018 Off By BERB

Ranka Čičak

Počelo Drugo redovno zasedanje Skupštine Srbije. U utorak dan za postavljanje pitanja. A pitanja opozicije su bila neprijatna i mnogobrojna. Najviše pažnje skrenuo je na sebe Boško Obradović, lider Dveri. Pitao je predsednika Srbije ko ga je ovlastio da prgovara o KiM:

– Ne sećam se da je za ove dve ipo godine sadašnjeg saziva Skupština ikada raspravljala o KiM. A raspravlja o bilo čemu. Danas recimo o zaštiti afričko evroazijskih migracionih ptica. Zatim o razvoju Karpata i zaštiti slepih miševa u Evropi. Tema o KiM o kojoj govori čitav svet nikao da dođe na red. Nikola Selaković je nedavno rekao da je Vučić glavni pregovarač o KiM a ja pitam ko ga je i kada ovlastio? Kada je parlament usvojio platformu na osnovu koje on može o nečemu da pregovara i ovlastio ga za to? Sam Vučić je juče izjavio da o razgraničenju, podeli Kosova i priznavanju ne pregovara to ni Bler u njegovo ime, nego on lično. Zato pitam ko ga je ovlastio.
Obradović je tražio javni demanti da opštine Preševo, Bujanovc i Medveđa niada nisu bile predmet razgovora o razgraničenju: Ni jedan predstavnik sadašnje vlasti nije demantovao da su Preševo, Bujanovac i Medveđa ovog časa na stolu tajnih pregovora Vučića i Tačija. Dodatno pitam kakva je uloga sina Džordža Soroša Aleksandra , koji se više puta sastao sa Vučiča a pre neki dan i sa Tačijem i rekao da je razgovarao o priznanju Kosova? Tražim da se razmotri koji je smisao Koordinacionog centra za Preševo, Bujanovac i Medveđa, zato što on ništa ne radi. Pokret Dveri traži da se on ukine. Pitanje za predsednika Republike je i – ko je ministrar u Vladi Srbije? Da li Vladan Vukosavljević ili Željko Mitrović? Kada je Vukosavljević sa pravom kritikovao rijaliti programe jer truju i raspamećuju narod, predsednik Vlade i ministri vojske i policije stali su na stranu Željka Mitrovića, kao pravog ministra kulture, odnosno nekulture u Srbiji.♦