ZDRAVSTVO: Obnovljena bolnica “Dragiša Mišević”

ZDRAVSTVO: Obnovljena bolnica “Dragiša Mišević”

02/10/2018 Off By BERB

Ranka Čičak

Danas popodne čim je stigla sa Ekonomskog foruma u Ženevi premijerka Ana Brnabić posetila je renoviranu kliniku “Dragiša Mišević” u Beogradu.

Okupljenim novinarima i lekarima rekla je da se nikada nije ulagalo u zdravstvo kao sada: “Ponosna sam što je ovde za građevinske radove uloženo 3.5 miliona, a 10.5 miliona u opremu. Ulaže se u nauku i stručnjake, a to je korisno i pacijentima, a i lekarima koji ostaju u Srbiji. Od 2014. do 2018. godine za rekonstrucije u zdravstvu dato je 176 miliona evra četiri puta više nego od 2008. do 2012. godine. I u to vrme se trošilo ali ne u zdrsvstvo. Danas je naš budžet u suficitu pa ima sve više novaca za lečenje. Još dok je bio predsednik vlade Aleksandar Vučić je predložio da se formira fond za lečnje dece u inostranstvu.
Na pitanje Balkanekspresarb kakve vesti nosi iz Švajcarske Ana kaže da je na ekonomskom forumu bilo najviše reči o privredi:
– Ljudi iz regiona zainteresovani uglavno za ekonomske teme, ali bilo je govora i o politici. Ja sam rekla da su u ovom času tri prepreke pred Srbijom. Prva je stalna i vidljiva. To su provokacije koje dolaze iz Prištine. Srbija na njih ostaje strpljiva i smirna. Svet shvata da je Priština ta na koju niko ne može da računa ozbiljno. Kako razgovarati sa njom, a da ne poštuje sporazume? Srbija je ispunila sve obaveze briselskog sporazuma i ja se time ponosim. Tu je bio i Edi Rama. Rela sam mu da je razgovor o ukidanju granica između Albanije i Prištine besmislen i pitala kako bi bilo da mi to isto radimo sa Republikom Srpskom? Ako hoćemo u budućnost moramo da budemo ozbiljni.
-Svet ceni spremnost Srbije za dijalog i ozbiljnost njenog lidersa Aleksandra Vučića. On je za dve nedelje posetio i Kinu i Rusiju a razgovarao i sa mnoštvom zapadnih lidera. To se zove stvaranje dobrih veza.
KBC “Dragiša Mišević” danas je najbolje oprmljena klinika u jugoistočnoj Evropi. Tako je Beograd dobio još jednu ustanovu za reprezentaciju, a lekari iz “Dragiše Miševića” zahvljuju Ani koja je i ličnim zalaganjm pomogla rekonstrukciju.♦