NIŠ – DEVETNAESTI PUT: Vučić otvorio fabriku koja će “osvetljavati” svet

NIŠ – DEVETNAESTI PUT: Vučić otvorio fabriku koja će “osvetljavati” svet

28/09/2018 Off By BERB

Ranka Čičak

Prdsednik Srbije Aleksandar Vučić otvorio je danas u Nišu fabriku kompnije “Zumtobel grup” zajedno sa generalnim direktorom ove fabrike Alfredom Felder i predsednikom Nadzornog odbora Jurg Zumtobelom.

 

Prošle godine Vučić je postavio kamen temeljac za ovu fabriku, a danas ona već proizvodi komponente za osvetlenje i svetiljke. Investicija je veća od 30 miliona evra, a u prvom trenutku zaposleno je 260 radnika. Fabrika će zaposliti 1.100 ljudi u naredne tri godine. Njeni proivodi namenjeni su izvozu na Bliski istok, istočnu i zpadnu Evropu.
Popodne je Vučić razgovarao sa predstavnicima kineskih kompanija Ziđin Nevsun, zatim se sastao sa gradonačelnicima i predsednicima opština i načelnicima Pčinjskog, Jablaničkog, Topličkog, Pirotskog i Nišavskog okruga.
Novinarima je rekao da je ovo njegov devetnaesti boravak u Nišu i da je svo to vreme proveo otvarajući fabrike, postavljanju temelja i u razgovorima oko novih invrsticija. Ovo je samo početak. Za Niš se pripremaju investicije u nove fabrike.
Na pitanja novinara odgovarao je kratko. Rekao je da će napadnutog lidera Srba u Hrvatskog Milorada Pupovca nazvati večeras da čuje kako je, ali da je budućnost Srba i Hrvata bez obzira na sve, da žive u miru.
Na neprijatno pitanje zašto on nije otišao na zasedanje UN , nego Ana Brnabić rekao je da nije hteo jer bi tamo morao da se sastane sa liderima Aklbanije, a i onih zemalja Evrope kojima više nema šta da kaže o kosovskim pregovorima: “Ja nikada neću da priznam Kosovo, a o saradnji se može razgovarati tek kad oni ispune svoje obaveze iz Brisela.♦