IZBORI U BIH: Komšić pozvao Vučića da odmah iznese dokaze o mešanju zapadnih sila u izbore

IZBORI U BIH: Komšić pozvao Vučića da odmah iznese dokaze o mešanju zapadnih sila u izbore

26/09/2018 Off By BERB

 

Predsednik Demokratskog fronta i kandidat za člana Predsedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić pozvao je danas predsednika Srbije Aleksandra Vučića da odmah iznese navodne frapantne dokaze o najbrutalnijem mešanju pojedinih zapadnih sila u izbore u BiH ne čekajući osmi oktobar.

 

“Gospodin Vučić tvrdi da poseduje te dokaze. Ako je prijatelj Bosne i Hercegovine, kako za sebe voli da kaže, neka odmah iznese te frapantne dokaze i saznanja o umešanosti drugih država u izbore u Bosni i Hercegovini. Budite naš iskreni prijatelj i odmah to iznesite. Nama u Bosni i Hercegovini ne trebaju nikakve smutnje, ali nam isto tako ne trebaju ni glasine sa Vaše strane. Zašto da se čeka osmi oktobar, tada je već kasno. Ako znate o čemu se radi, budite prijatelj ove države i sve javno iznesite”, rekao je Komšić.

On je dodao da je bosanskohercegovačka javnost do sada jedino upoznata sa mešanjem ruskih obavještajnih službi koje u saradnji sa Hrvatskim HDZ-om i Draganom Čovićem pokušavaju da utiču na izborni proces u Bosni i Hercegovini.

“Možda gospodin Vučić u nameri da pomogne gospodina Čovića i da abolira rusko mešanje u izborni proces u Bosni i Hercegovini, špekulacijama o mešanju zapadnih sila u izbore u Bosni i Hercegovini, jednostavno želi da skrene pažnju sa toga, ili reći da je mešanje u izbori proces u BiH sasvim normalno. Zato pozivam gospodina Vučića da odmah iznese frapantne dokaze koje navodno poseduje”, rekao je Komšić (Agencije).♦