BEOGRADSKI SAJAM: Od sutra Grafima – četrdeseti put

BEOGRADSKI SAJAM: Od sutra Grafima – četrdeseti put

25/09/2018 Off By BERB

 

Međunarodni sajam grafičke, papirne i kreativne industrije GRAFIMA, i to u svom jubilarnom 40. izdanju, počinje sutra, 26. septembra, u hali 4 Beogradskog sajma. Trajaće do subote, 29. septembra 2018. godine,

 

Ova specijalizovana sajamska manifestacija, koja se održava pod sloganom “Više boje”, najznačajnije je godišnje regionalno okupljanje profesionalaca i ekskluzivna smotra dostignuća svetske tehnologije u grafičkoj industriji.

Predstaviće se više od 80 izlagača iz desetak zemalja. Posetioci će pogledati širok spektar mašina, uređaja i opreme za grafičku industriju, obimnu paletu sirovina, repromaterijala ili finalnih proizvoda za različite sektore grafičke industrije, softverska i ICT rešenja u ovim oblastima.

Domaćin ovogodišnje Grafime je kompanija Epson, globalni lider u inovacijama i proizvodnji uređaja za prikaz slike, u oblasti kompaktne, energetski efikasne i precizne tehnologije. Epson će, pored širokog spektra već postojećih rešenja za potrebe profesionalne štampe, upravo na ovogodišnjoj Grafimi premijerno, prvi put u Evropi, predstaviti čak četiri nova uređaja iz T-serije štampača velikog formata.

Osnovu pratećeg programa Grafime čine tri tematske celine – tehnologija štampe, grafički dizajn i reklamni materijal – a sastoji se od stručnih predavanja, prezentacija novih tehnologija i dostignuća, uz neizostavnu podršku kompanija, akademskih ustanova, obrazovnih i strukovnih organizacija, te profesionalnih udruženja.

Zajedno sa Grafimom, na istom mestu i u isto vreme, održava se i Međunarodni sajam informatičko-birotehničke opreme – Biro-Expo, koji je tradicionalni pratilac Grafime, tematski usmeren na kancelarijsko poslovanje.

Svečano otvaranje Grafime biće u sredu, u 11 časova, u hali 4 Beogradskog sajma, a početak rada sajma označiće Dankan Ferguson, izvršni direktor za prodajna i poslovna odeljenja pri kompaniji Epson Europe u oblasti profesionalne štampe i robotike.

Radno vreme Grafime biće od 10 do 18 časova. Cena pojedinačne ulaznice je 300 dinara, za grupne posete 200, a parking je 100 dinara na sat.♦