GLAVNI ODBOR SNS: Vućić – mnogi ulaze u stranku da bu zaradili novac i funkciju!

GLAVNI ODBOR SNS: Vućić – mnogi ulaze u stranku da bu zaradili novac i funkciju!

24/09/2018 Off By BERB

Ranka Čičak

Nekim članovima Glavnog odbora SNS večeras nije bilo lako kada su čuli kritiku njihovog predsednika Aleksandra Vučića. On je odmah rekao da se ne radi o većini, ali ta manjina koja ništa ne radi, po ćoškovima kleveće i ne zna se da li je već krenula u opoziciju, nansosi šteti i partiji i njemu.

 

Mnogi ulaze u stanku da bi zaradili novac i funkciju. Taj deo stranke podseća na one koji su opljačkali zemlju. Ne libe se da svoje probleme i ambicije rešavaju pozivajući se na Vučića. Ulaze u partiju sa namerom da se obogate. Zato je Predsdnik rekao i dobio aplauz “Kad god se neko pozove na mene i nešto traži, pošaljite ga u majčinu i odmah prijavite”.
Vučić je predložio i Glavni odbor prihatio da se destogoišnjica stranke 21. oktobra obeleži u Kraljevu, gradu koji je u bivšim vlastima najviše opljačkan, a dans se njegova privreda ponovo budi.
Predložio je da se izborna Skupština SNS održi u maju iduće godine. Da se izabere novo rukovodstvo. Izabra će se samo oni čiji su osnovni principi da je Srbija najvažnija.
O Kosovu predsednik SNS kaže da je on predlagao rešenje kojim bi nešto dobili. Međutim, nije imao podrđku i šansu smo propustili. Čudi se što su se među njegvim neprijateljima u tom tenutku našli u istom kolu Sonja Biserko, nevladine organizacije i najveći srpski nacionalisti.
Ljut je i na svoje partijske drugove koji nisu reaovali ovih dana na prljave napade upiućene premijerki Ani Brnabić. Željko Veselinović izgovoio je reči nedostojne čoveka na račun jedne žene, a svi su čutali. Vučić ih je pitao šta bi radili da je takve uvrede neko uputio njihovim ćerkama?
– Svaka stranka mora da se bori za svoj moral. Treba da se borite a ne da sedite i da se plašite da se ne zamerate i sukobljavate. Ako ne možete da se suprostavite onima koji zagovaraju silovanja, nemojte da budete u ovoj stranki. Idite, olajavajte jedni druge. Ja se ne plašim i to je problem onih koji me napadaju. Svoju decu neću da šaljem u Njujork i London.Ostaće ovde, a nadam se da će za desetak godina sva srpska deca da se vrate.
Vučić je ponosan svojom strankom koja je brojnija i jača od svih srpskih stranaka do sada.
Posle sednice čiji je drugi deo bio zatvoren, Maja Gojković dala je izjavu novinarima. Rekla je da će se stranka obnoviti novim ljudima. Na moje pitanje da li to znači da i on može da ode, odgovorila je da ga svi mole da to ne uradi, ali da on ima neke planove.(foto Beta)♦