SKUPŠTINA SRBIJE: Malo o penzijama – više o vređanju premierke

SKUPŠTINA SRBIJE: Malo o penzijama – više o vređanju premierke

24/09/2018 Off By BERB

 

Poslank Zoran Živković danas je u Skupštini rekao da nije istinaita tvrdnja da su se penzije morale smanjiti zbog toga što je Srbija bilka pred banrotom:

-Srbija je bankrotirala dva puta. Prvi put 1993. godine a drugi put 1999. godine a doprineli su oni koji sada sede u klupma vlasti, i oni koji se kriju iza navodne opozicije. Oštećeno je 700 hiljada penzionera za jednu milijardu. Dobro je što se sada ukida smanjene penzija, ali nije dobro što se novim zakonom penziori stavljaju u milost i nemilost vlade. Fiskalni savet upozorava na član 9 koji ukida formulu za usklađivanje penzija i vladi daje diskreciono pravo da sama odlučuje o tome. Član 37 definiše to odokativno pravo vlade. Član 41 daje to ministrima nadležnim za odbranu i unutrašne poslove i šefu BIA da za 18 meseci usklade podzakonske akte o benificiranom stažu, a to je predugo.
Aleksandar Martinović odmah je odgovorio da je Živković čovek koji je sticajem nesrećnih okolnosti 2003. godine postao predsedednik Vlade, a pre toga, a možda i posle bavio se švercom bundi iz Bugarske.
Druga velika svađa bila je oko tvita Željka Veselinovića.
Maja Gojović je ljuta što niko od demokrata nije osudio ovaj tvit, jer on ne preti silovanjem nekoj njihovoj pristalici:
– Na ovome pada čitava njihova liberalna politička opcija. Oni podržavaju brutalno vređanje jedne žene koja se drznula da se bavi politikom u ovoj državi i nije član ni jedne partije. Da li oni koji sede danas u sali ispred DS jesu u Savezu za Srbiju čiji je predsednik Veselinović? To je osoba koja je rekla da je premijerka Brnabić fikus, premijer lezbijka, zla, podmukla, neznalica, član Trilateralne komisije i predsddnik Upravnog odbora NALED da je stala na stranu narkomana i ubice Željka Mitrovića. Veselinović kaže – “draga fikus premijerko, želim da te jednom taj isti Mitrović zatvori u Zadruzi u četiri zida, bez ključa, sa jednim obdarenim afroamerikancem, tek puštenim iz zatvora i da tajj šou narod gleda jedno par meseci, pa da vidim da li bi posle toga branila najgori ovozemaljsi šljam.
Gojkovićeva zaključuje:
– Veselinović je najgori ovozmaljski šljam. Ja to kažem kao žena koja se dvadese i osam godina bavi politikom. Ovako nešto se nikada nije desilo u višestranačkom sistemu i preko toga ne može da se pređe.
Aleksandar Martinović je posle toga zaključio da je ovaj tvit naveo na novo nasilje:
– U Subotu uveče je napadnuta supruga poverenika mesnog odbora SNS u Šapcu. Preko usta su joj zalepili flaster , držali ruke iza leđa i saopštili poruku za njenog muža da prestane da se bavi politikom. Muž je protivnik lidera novog DOSA Dušana Šaneta Petrovića koji je umislio da mora da ostane do kraja života nahijski knez u Šapcu.♦