ZAGREB: Milorad Pupovac – Zašto nikome u Vladi ne smeta kada ministar obrane pozdravlja ratne zločince?

ZAGREB: Milorad Pupovac – Zašto nikome u Vladi ne smeta kada ministar obrane pozdravlja ratne zločince?

20/09/2018 Off By BERB

 

Hrvatski elektronski mediji danas prenose reči (a konferenciji za medije) srpskog zastupnika u Htvatskom saboru Milorada Pupovaca predsednika stranke srpske manjine – SDSS. Tačno u podne Pupovac je odgovorio na prozivke braniteljskih udruga nakon sedam dana čutanja.

 

‘Imam moralnu obavezu da odem tamo gdje su oni koji su dio srpskog naroda iz Hrvatske. O tome kad ću i kamo otići donijet ću odluku kada za to dođe vrijeme’, reka je Pupovac odgovarajući na pitanje da li bi li opet išao u Bačku Palanku.

Zatim je rekao da ne kaže da nije čuo, kako to navode neki drugi hrvatski državnici. Odbacio je i mogućnost da je imao manjak hrabrosti i dodao da neće dopustiti da ga se postavlja na optuženičku klupu.

‘Kada se na stadionima skandira ‘za dom spremni’ i kad dužnosnici kažu da to nisu čuli, to vas ne smeta. A za ovo treba Pupovca razapeti, mene koji kažem da sam čuo, i zato mi je žao što nema saborske rasprave’, rekao je Pupovac.

Odgovarajući na pitanje o Vučićevim porukama i tome pridonose li one pomirenju, Pupovac je kazao da njega ne vesele bilo koje poruke koje na bilo koji način mogu stvarati nestabilnost, uznemirenost ili otežavati istinski dijalog sa susjednim zemljama kao što je Hrvatska, bez obzira od koga dolazile iz Srbije.

-Onima koji žele identificirati današnju Hrvatsku s NDH-om, osim da kažemo da to nije istina, moramo raditi na suprotstavljanju ovakvim pojavama i to bi trebala biti prva stvar. rekao je dodajući:
-Sve dok vjerujemo da se razgovorom može promijeniti nešto mi ćemo ga voditi. Kada procijenimo da to nije moguće, više ga nećemo voditi.

Požalio se da njega napadaju dok mnogima u Hrvatskoj ne smeta ‘za dom spremni’ i žele da ga afirmišu. Brine ga dolazak u glavne medije inicijativa kojom se nastoji da se umanji značenje Jasenovca i kojoj se negira postojanje dečjih logora.

Kaže da ga ovakve stvari smetaju i nisu saglasni s time kada se pozdravljaju ratni zločinci. Kada politika koja je vredna podrške tu vrednost počne da gubi, onda je više neće podržavati, poručio jelider SDSS-a.

Vladu čiji ministar obrane pozdravlja ratne zločince, podržava jer smatra da se upornim radom takve stvari mogu promeniti. Referenca se odnosi na situaciju kada je ministar obrane Damir Krstičević nedavno, prilikom obeležavanja godišnjice operacije Medački džep, pozdravio Mirka Norca, kao i sahranjivanje ustaških vojnika uz državne počasti.
‘Ustrajavanje na SDSS-u kao ključu ove Vlade je etnocentrično i nepošteno. Ova Vlada ima podršku od 77 zastupnika’, smatra Pupovac.(Agencije)♦