52BITEF18 SA NAJMLAĐIMA: Kako je izgledao “Svet pre ljudi”

52BITEF18 SA NAJMLAĐIMA: Kako je izgledao “Svet pre ljudi”

17/09/2018 Off By BERB

Cvetni trg na par sati ovog vikenda mogao je slobodno da se nazove i Trg praistorijske džungle. Upravo na njemu su najmlađi Beograđani imali priliku da spoznaju kako je to izgledao svet dinosaurusa, šta su ove drevne životinje jele, kako je živeo i stvarao praistorijski čovek i da sve ove davne motive prenesu na svoja mala lica i tako na najdirektniji način postanu deo ovogodišnjeg BITEF-a.

 


„Drugu godinu za redom želeli smo da zajedno sa našim partnerima iz Maxi supermarketa, i najmlađima podarimo jedno pravo bitefovsko iskustvo. Veliki broj najmlađih Beograđana doživeo je bitefovu temu na način njima prilagođen i tako su postali deo ove beogradske tradicije. Drago nam je što nam baš Maxi supermaketi svojom kontinuiranom podrškom pomažu da ostvarimo naš cilj i učinimo kulturu dostupnu i deci” izjavio je direktor BITEF-a, Miloš Latinović.

 

“Drago nam je da smo zajedno sa našim partnerima iz Bitef-a organziovali i ove godine događaj za najmlađe. Verujem da će se među njima još dugo pamtiti i prepričavati ovo druženje gde smo kroz igru i niz edukativnih radionica spojili kulturu, tradiciju, kao i temu kvalitetnih navika u ishrani. Pozitivne reakcije roditelja, baki i deka, za nas su podstrek da u narednom periodu nastavimo da realizujemo slične radionice, ali i da se radujemo ponovnom druženju na Cvetnom trgu već sledeće godine” rekla je Milica Popović, menadžerka korporativnih komunikacija kompanije Delez Srbija.

 

Iako su u “Svetu pre ljudi” prvenstveno uživali mališani, i brojni roditelji su se priključili radionicama i saznali korisne informacije. O davnim vremenim praistorijskog čoveka saznali su od saradnika Centra za muzeologiju i heritologiju Filozofskog fakulteta u Beogradu, pevali uz DFhor Bojane Vunturišević, naučili da prave maske us pomoć Papirologije, saznali šta su jeli dinosaurusi uz poznatog kuvara Nenada Veljkovića i tako obeležili ovogodišnji Bitef na najlepši način – sa svojim najmlađima.

Slikarski i repro materijal kao i pribor za radionice obezbedila je i ove godine kompanija ARS i tako omogućila realizaciju kreativnih radionica, dok je Gras Garden rasadnik obezbedio biljke kojima je Cvetni trg pretvoren u pravu praistorijsku džunglu(Foto: Mario Marković).♦