GOST IZ SAD KOD VUČIĆA: Falsifikatori govora – naljutili Predsednika

GOST IZ SAD KOD VUČIĆA: Falsifikatori govora – naljutili Predsednika

10/09/2018 Off By BERB

Ranka Čičak

Američki senator Ron Džonson biranim rečima je pohvalio večeras pred novinarima Aleksandra Vučića posle razgovora koji su vodili u Predsedništvu. Rekao je da je Srbija postigla ogromne uspehe u privrednoj reformi, da je najbitnija u regionu i da njen predsednik zaslužuje sve pohvale zbog miroljubive politike. Zbog toga i SAD imaju odgovornost da pomognu pronalaženju najboljeg rešenja u odnosima Beograda i Prištine:

– Želimo da nađemo prostora za fleksibilno rešenje. Daću sve od sebe da vam dam podršku. Vi imate hrabrog i dobrog predsednika.
Vučić je rekao novinarima da je njegov gost ekspert u ekonomiji i da ceni njegove pohvale za našu privredu. Zahvalan je predsedniku Trampu i američkom rukovodstvu što posle izvesnog vremena neko u SAD hoće da čuje i stav Beograda.
– Nemamo uvek ista mišljenja, ali danas razgovaramo i prevazilamo teškoće koje su nas delile. Rekao sam Džonsonu da nam je važno da imamo više podrđške od SAD i verujem da će Srbija s Amerikom graditi sve bolje odnose. Veliku zaslugu za to ima i gospodin Džonson.
Na pitanje (jedino dozvoljeno) novinara kako će se događaji razvijati kad Rusija upravo danas traži da se KiM verati u pravni sistem Srbije, a SAD i Nemačka traže da ona prizna Kosovo, gost je odgovorio diplomatski, ali je odma zatim rekao da će predložiti Trampu da poseti Srbiju. Vučić je dodao da bi to bila veoma važna poseta.
Novinarka RTS je primetila a su neki novinari falsifikovali deo Vučićevog govora u Mirtrovici. On je potvrdio i ponovio deo koji se rekaoo Miloševiću:
– Rekao sam da je imao najveću podršku naroda ali su rezulati bili veoma loši. Oni su upravo ovaj drugi deo izostavili. Nisam želeo da napadam Miloiševića kao oni neozbiljni koji analiziraju ponašanje njegove žene i sina. Analizirao sam njegovo političko ponašanje koje je Srbiji doneolo loše rezultate.♦