KIM: Albanci blokirali puteve

KIM: Albanci blokirali puteve

09/09/2018 Off By BERB

 

Kako je i najavljeno magistralni put Srbica-Mitrovica je blokiran, javlja Klan Kosova. Put je, pred najavljeni dolazak predsednik Srbije u selo Banje kod Srbice – blokiran kamionom, postavljena je barikada od drva i guma, koja je potom i zapaljena.


Na putu se nalaze i transparentni sa porukama „Vučić neće proći“, „Vučiću vrati se“. „Još sam snažnije opredeljen i za očuvanje mira,“ poručio je predsednik Srbije, Aleksandar Vučić. U Banje će, kako je rekao, pokušati da ode okolnim putem. Pozvao je novinare da ne idu sa njim.

Na protest su kasno sinoć pozvali veterani takozvane Oslobodilačke vojske Kosova, protiveći se poseti Aleksandra Vučića Banjama. Najavili su blokadu svih puteva koji vode do ovog sela.


To govori da oni boluju od istih bolesti od kojih smo mi bolovali, nadam se da ćemo mi biti u stanju sebe da izlečimo i da mnogo pametnijim sredstvima, rečima, razgovorom, snažnom ekonomijom, pameću, a ne oruđem i oružjem rešavamo stvari,“ rekao je Vučić, komentarišući blokadu puteva tokom posete KBC Kosovska Mitrovica.

Nikada nisam bio fasciniran nečijom mržnjom“, kaže:

Još sam snažnije opredeljen i za očuvanje mira, ali i za očuvanje i srpskih institucija i srpskog naroda na KiM.“♦