OKTOBARSKI IZBORI U BIH: Mektić predviđa nerede u RS

OKTOBARSKI IZBORI U BIH: Mektić predviđa nerede u RS

28/08/2018 Off By BERB

Državi ministar bzbednosti BiH Dragan Mektić (SDS) izjavio je danas u Banjojluci kako ima informacije da će entitetske vlasti Republike Srpske na čelu sa Savezom nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorada Dodika izazvaće nerede pre održavanja izbora 7. oktobra.

 

“U Banjoj Luci se sprema dolazak raznih kriminalaca. Postoje osnovana saznanja, proverena, da će udar ići na Banjaluku. Ne mogu vam reći ko je sledeći. Imamo saznanja, ali o tome ne mogu govoriti”, rekao je Mektić na konferenciji za novinare. Pri tome nije ponudio objašnjenja o kojim je kriminalcima reč, i koji se neredi pripremaju.

 

Vlast (SNSD) i opozicija okupljena oko Srpske demokratske stranke (SDS) vode kampanju međusobnih optužbi za izazivanje nereda u Republici Srpskoj. Prvo je Dodik optužio SDS da će da nastoji da izazove nerede, i da je dolazak specijalnih jedinica britanske vojske povezao s vođenjem kampanje na njega. Deo izborne kampanje postala su i dva nerasvetljena slučaja, stradanje 21-godišnjeg mladića Davida Dragičevića iz marta ove godine, i napad na novinara Vladimira Kovačevića koji je u nedjelju zadobio teže povrede nakon fizičkog napada dve maskirane osobe.(Agencije)♦