ZORANA MIHAJLOVIĆ: Izmene Zakona o prevozu putnika rešavaju pitanje sive ekonomije

ZORANA MIHAJLOVIĆ: Izmene Zakona o prevozu putnika rešavaju pitanje sive ekonomije

23/08/2018 Off By BERB

-Novi Zakon o prevozu putnika u drumskom saobraćaju, na čijim izmenama i dopunama smo radili zajedno sa taksi udruženjima, Vlada će usvojiti sledeće nedelje. Usvajanjem Zakona dodatno ćemo urediti oblast taksi prevoza i rešiti pitanje sive ekonomije”, izjavila je danas potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Zorana Mihajlović.

 

Ona je pojasnila da taksi udruženja, iako su u nadležnosti lokalnih samouprava, posmatra kao deo kompletne tranzitne politike.

-Samo u Beogradu ima 6.700 registrovanih taksista. Zajedno sa njima, ali i Ministarstvom finansija, Poreskom upravom i inspekcijom Ministarstva koje vodim, kontrolisaćemo primenu novog zakona, s obzirom na to da zbog divljih taksista u sivoj ekonomiji gubimo od 25 do 35 miliona evra godišnje”, rekla je ona.

Mihajlovićeva je dodala i da niko nema ništa protiv digitalizacije i aplikacija, ali da svi moraju da se registruju i posluju u skladu sa Zakonom o prevozu putnika u drumskom saobraćaju.

Obilazeći radove na Aerodromu „Nikola Tesla“ i novo taksi parkiralište u okviru aerodroma, potpredsednica Vlade je istakla da je važno da prva slika koju putnici vide kada slete bude najbolja.

-Stvorili smo uslove da taksisti obavljaju svoju delatnost. Aerodrom „Nikola Tesla“ nije samo tranzitni, već važan turistički koridor, i želimo da zadrži trend najbrže rastućeg aerodroma u regionu”, rekla je Mihajlovićeva.(Press MGSI)♦