ZORANA MIHAJLOVIĆ: Mostovi u Srbiji su bezbedni, redovno se održavaju

ZORANA MIHAJLOVIĆ: Mostovi u Srbiji su bezbedni, redovno se održavaju

21/08/2018 Off By BERB

„Mostovi u Srbiji su bezbedni i sigurni za saobraćaj, redovno se održavaju i tu nema nikakve dileme“, izjavila je potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, dr Zorana Mihajlović.

 

Ona je, za jutranji dnevnik TV Prva, izjavila da je zbog uznemirenosti javnosti događajem u Đenovi naložila vanredni inpekcijski nadzor mostova u Srbiji i dodala da to nije ni prvi ni poslednji vanredni nadzor.

„Putevi Srbije” i “Infrastruktura železnice” redovno održavaju sve mostove na prugama, auto-putevima i regionalnim putevima i svi mostovi su sigurni i bezbededni. Sada smo formirali posebne timove koji će najpre pregledati tri najfrekventnija mosta – Gazelu, Pančevački i most kod Beške. Oni su bezbedni, ali nije na odmet da proverimo još jednom“, rekla je ona.

Mihajlovićeva je ukazala i na samoprozvane eksperte koji prethodnih dana bez ikakvih proverenih informacija govore o nebezbednim mostovima.

„Važno je da građani znaju da se mostovi održavaju, da ih inspekcije redovno obilaze, to je naš posao“, rekla je Mihajlovićeva.♦