STEFANOVIĆ: Saradnja srpske i turske policije

STEFANOVIĆ: Saradnja srpske i turske policije

19/08/2018 Off By BERB

 

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović razgovarao je u Ankari sa ministrom unutrašnjih poslova Turske Sulejmanom Sojluom o konkretnim načinima unapređenja saradnje srpske i turske policije.

 

„Razgovarali smo o konkretnom napretku u saradnji naših kriminalističkih policija, ali i o mogućnostima saradnje u drugim oblastima, u smislu obuka i edukacije“, rekao je ministar Stefanović nakon sastanka.

Naglasivši da je interes Republike Srbije da gradi što čvršće i bolje odnose sa Turskom u interesu naših naroda, ministar Stefanović je poručio da će dve policije zajedničkim delovanjem u borbi protiv najvećih bezbednosnih izazova današnjice osigurati maksimalnu sigurnost građana.

„Dva ministarstva se trude da svojim delovanjem u borbi protiv organizovanog kriminala i borbi protiv terorizma osiguraju maksimalnu bezbednost. Takođe, u migrantskoj krizi imamo stalnu i dobru saradnju sa Turskom, koja će doprineti da naše dve zemlje lakše podnesu migrantsku krizu“, rekao je Stefanović(Press MUP)♦