ŽAN KLOD JUNKER: desnića će zavladati Evropskim parlamentom

ŽAN KLOD JUNKER: desnića će zavladati Evropskim parlamentom

12/08/2018 Off By BERB

 

Predsednik Evropske komisije Žan Klod Junker zabrinut je za Evropsku uniju i upozorava da može da dođe do jačanja desnice na sledećim izborima za Evropski parlament.

 

“Ako se na evropskom nivou ponovi ono što posmatramo trenutno u pojedinim državama, onda bi novi saziv parlamenta mogao da bude izuzetno obeležen desnicom”, rekao je u intervjuu austrijskom dnevniku “Tiroler Tagescajtung” (TT).

“Zbog toga je kucnuo čas gde dokazane demokratske partije centra pre ovih izbora moraju da budu odlučne i donesu važne odluke, umesto da sve odlažu na vreme posle izbora”, ukazao je Junker zahtevajući brzo delovanje i u vezi usvajanja budžeta.

Kada je reč o politici prema azilantima i izbjeglicama, Junker je rekao da je trebalo da se primeni predloge Evropske komisije iz 2015. i da bi time bile mnoge stvari drugačije. Ukazao je na neuspeli plan raspodele izbeglica između država EU.

Govoreći o aktuelnoj situaciji, stanje je trenutno daleko manje dramatično, ali se i dalje problemom izbeglica treba baviti, međutim ne činiti kao da ne postoji nijedna druga tema.♦