MARKO ĐURIĆ: “Za sve su krivi Janković, Biserko i Kandićeva…”

MARKO ĐURIĆ: “Za sve su krivi Janković, Biserko i Kandićeva…”

10/08/2018 Off By BERB
Ranka Čičak

 

Direktor Kancelarije za Kosovo Marko Đurić doneo je danas na Konferenciju za novinare veliku etničku kartu KiM. Na njoj se vidi da je tamo ostalo samo 4 posto Srba.

Đurić je pozvao narod u Srbiji da ne veruju opoziciji:
– Protiv kampanje koja se vodi protiv nastojanja naše zemlje da izbori bar nešto na KiM poručujem našem narodu – ne dozvolite da nas bilo ko laže kako ćete imati manje ako se potpiše Sporazum. Ako do Soorazuma ikada dođe, Srbi na KiM mogu da imaju samo više i teritorije i zaštite građana, SPC i imovine, a i više para za opstanak. Vodi se kampanja da se narod zaplaši. Pre nekoliko dana lagali su da će doći do nasilja, a sada ponovo lažu. Oni koji danas pričaju da ne žele podelu, žele u stvari da Srbija prihvati nezavisnost cele teritorije KiM. To su želje Saše Jankovića, Sonje Biserko, Nataše Kandić, različitih predstavnika stranaka koje su vodile Srbiju u vreme pogroma 2008. godine i nisu regaovali kada je Priština proglasila nezavisnost. Kada se to dogodilo oni su dali dva sopštenja kao reakciju. Onda su 2009. godine preneli rešavanje o KiM sa UN na EU. Godinu dana kasnije dotukli su srpsku poziciju tako što su pitanje KiM postavili pred međunarodni sud Pravde gde većinu glasova imaju zemlje koje su već priznali Kosovo. Sada ti isti ljudi napadaju očajnički pokušaj Vučića da spasi koliko se može. Umesto što prave hajku na Vučića bilo bi bolje da ćute. Vučić će svaku odluku prepustiti građanima.

Đurić je ponovio ono što je Vučić već rekao da je veći deo Kopaonika na teritoriji Kosova i da 180 metara od Pančićevog vrha patrolira KFOR.

Možd a srpske vlasti imaju i razloga da žure sa konačnim dogovorom o podeli, jer ako u SAD na sledećim izborima ponovo dođu na vlas Klintonovi i demokrate, globalna politička situacija za Srbiju će biti mnogo teža.♦