Šid: Vučić nedvosmisleno – predstoji podela Kosova

Šid: Vučić nedvosmisleno – predstoji podela Kosova

09/08/2018 Off By BERB
 Ranka Čičak

 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić posetio je danas fabriku za preradu mesa “Srem Šid” koja dvadeset godina nije radila, a sada je obnovljena uz pomoć države i u organizaciji firmi “Agroprodukt” i “Đurđević”.

 

Predsednik je zadovoljan ovim uspehom. Tneutno se godišnje ovde proizvodi 5.000 tona govedine, za potrebe Turske. Dogodine će isporuka biti 10.000 tona, jer Turska ima ogromno tržište. Celu godišnju isporuku “Srem Šida” samo jedan grad – Istanbul pojede za jedan dan.

Predsednik je rekao da Srbija želi da stočarstvo vrati na nivo od 2 miliona tona kolio se mesa proizvodilo 1999. godine.

Novinare su ipak više zanimale političke teme. Zanimljivo je da je Vučić danas prvi put jasno rekao da želi podelu Kosova. On će sa svojim predlozima izaći pred građane već idućeg meseca.
Na pitanja o uvredama Vuka Jeremića na račun Ane Brnabić, Vučić nije hteo da odgovara:
– To pokazuje njegovu ličnost. Mogu samo da kažem da je Ana od njega bolja hiljadu puta po poštenju, ljubavi prema Srbiji, odanosti, a da ne govorim kolio je vrednija od njega, bolje obrazovana i kako, za razliku od njega, ne krade.

Vučić je domaćinima obećao, da će autoput do granice sa Hrvatskom, nekih dvadesetzak kilometara biti odmah obnovljen.

Iako su neki novinari želeli raspravu o opoziciji, Vučić ih je razočarao i rekao da svako radi svoj posao, a da svako ko želi da vlada mora da za to dobije mandat na izborima.♦