Čekajući izbore u BiH Dodik otkriva “dramatičan plan opozicije”!

Čekajući izbore u BiH Dodik otkriva “dramatičan plan opozicije”!

09/08/2018 Off By BERB

 

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik u razgovoru za Radio-televiziju Republike Srpske otkriva dramatičan plan spreman za dan pred Opšte izbore u BiH- 6. oktobar. Scenario je, tvrdi, isplaniran u Sarajevu u dogovoru sa pojedinim visokim funkcionerima SDS-a i PDP-a.

 

Prema tom planu, cilj je spriječiti izbore u Banjaluci i od ovog grada napraviti slučaj. Da li je upravo to razlog zbog kojeg Davor Dragičević na Trgu Krajine već mjesecima ponavlja da izbora neće biti?

Prema ovom scenariju, Banjaluka bi trebalo da postane “grad slučaj” o kojem će pričati i pisati svetski mediji. To što je upitno formiranje vlasti u Federaciji, što grad Mostar već deceniju nema izbore, jer političari ne mogu da se slože oko izmena Izbornog zakona, za kreatore plana, izgleda, nije problem. Problem im je Banjaluka, sjedište institucija i predsednik Republike Milorad Dodik, navodi RTRS.

Dodik je rekao da u Banjaluku dolazi 50 kamiona izbornog materijala za banjalučki region i da je plan da oni budu oteti.

“Oni imaju nameru da otmu te kamione, dovoljno je da jedan zauzmu. – Ako to ne uspeju, onda će 6. oktobra, dan pred izbore, izaći na miting da nešto govore politički, a onda će stranci u Sarajevu reći da je to narušavanje izborne tišine, poništavaju se izbori u Banjaluci i samo se Banjaluka pravi slučajem”, istakao je Dodik

– Ne tražim i ne molim za glas, rekao je Dodik, ali je podsetio da Banjaluka nikad nije bila veće gradilište, i da su to građani oduvek znali da prepoznaju. Zbog toga se, kaže, Banjaluka mora okupiti i poslati odgovor kreatorima unitarista i potkupljenih srpskih predstavnika.

“Banjaluka mora da ustane i brani sebe od ovakvih koji to rade. Ovo je prešlo svaku meru. To je moja poruka. Banjaluka mora da se okupi da takvi kao što su Govedarica i Mektić ne dobiju snagu na izborima. Moraju da kažu ovoj grupaciji koja se okuplja na trgu da se mogu okupljati svaki dan, ali da ne mogu na dan izbora jer time ruše naše demokratsko pravo izlaska na izbore. Možete odmah da izađete na miting 8. oktobra, ali sigurno nećete doći ni 6., niti ćete moći da držite bilo kakve mitinge u izbornoj kampanji”, poručio je Milorad Dodik preko Banjalučke RV.

Dodik je podsjetio da grupa “Pravda za Davida“ nikada nije tražila dozvolu za održavanje skupa na Trgu Krajine, i da policija nikada nije sprečila održavanje protesta, niti je upotrebila oružanu silu. Zbog toga, kaže, ne jenjavaju napadi na MUP i ministra Dragana Lukača.

“Sve to, kad saberete, je udar na MUP, na Lukača, koji je sedam puta ranjen, koji je vodio brigade i bio heroj odbrambeno-otadžbinskog rata i sigurno da on ne odgovara muslimanima. Ne valja im ni Dodik, jer previše voli i brani Republiku. Možda bih, kada bih predao samo malo Srpske, bio odličan”, kaže Dodik.

“Јa ovaj narod nikad nisam prevario i uvijek sam radio u interesu naroda. I zato sam ovdje 14 godina, radim u nepodnošljivim uslovima pritisaka i udara na Republiku Srpsku. Ljudi ovdje sve pamte i neće oprosti izdaju, a izdaja je masovna i locirana je oko SDS-a i PDP-a”, kaže Dodik.

Dobije li podršku birača – “Pod zastavom Srpske“ u Sarajevu će raditi po slovu Ustava i jačanju Republike Srpske, zaključio je Dodik.

– Milorad Dodik gubi izbore, pa izmišlja budalaštine, komentar je predsednika PDP-a Branislava Borenovića na izjavu predsjednika RS o navodnom planu koji se sprema za dan pred Opšte izbore u BiH – 6. oktobar.
“Dodik postaje ozbiljan psihijatrijski slučaj. Predlažem mu hitan pregled ili ovde kod nas preko Vrbasa, a može i u Jakešu (op.a Bolnica za hroničnu psihijatriju) ili na Sokocu, i tamo imaju dve klinike baš za takve bolesti”, poručio je Borenović u izjavi za BiH medije.♦