Izetbegović hoće da naoruža BiH za “ne daj bože”!

Izetbegović hoće da naoruža BiH za “ne daj bože”!

08/08/2018 Off By BERB

Predsedavajući Predsedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović danas (sreda,8 avgust) je rekao da će BiH raditi na jačanju svojih vojnih potencijala uključujući nastojanje da dva posto budžeta izdvaja za troškove obrane, jer sebi više ne sme da dopušti ponavljanje situacije iz 1992. kada je počeo rat u ovoj zemlji.

 

Tokom obeležavanja godišnjice rođenja njegovog oca Alije Izetbegovića, novinarima u Sarajevu je izjavio da ostaje pri ranije iznesenim tvrdnjama da BiH mora da jača svoju vojnu industriju jer “slabost privlači nasilnike”.

“Kako svaki vakuum privlači vetar, tako slabost privlači i susede i svakoga da pokušavaju da rešavaju stvari na vaš račun i da se eventualno osmele silom da pokušaju da završe ono što nije urađeno 1992. i 1993. I za njih i za nas je dobro da je BiH jaka”, rekao je Izetbegović.

Zato je važno da BiH nastavi razvijati proizvodnju oružja istaknuvši kako fabrie u toj zemlji mogu da proizvode puške, a u planu je razvijanje proizvodnje dronova i topova.

Izetbegović je rekao da se sve to radi za “ne daj Bože”, odnosno kao način odvraćanja onih koji bi se odvažili da pokušaju”agresiju” na BiH.♦