Vučić: Uspeo sam da izbegnemo sukobe i ne izgubimo ni jednog čoveka

Vučić: Uspeo sam da izbegnemo sukobe i ne izgubimo ni jednog čoveka

04/08/2018 Off By BERB

Ranka Čičak

Posle gužve koje su napravile strane obaveštajne službe zajedno sa delom srpske opozicije i nekim ljudia na Kosovu, danas je osvanuo običan dan. Niko nikoga nije napao, na Kosovu nije pala krv.

 

Juros je održan Savet za nacionalnu bezbednost, posle toga je predsednik Srbije razgovarao sa Patrijarhom SPC i obratio se novinarima.
Sa Irinejom je razgovarao o kljulnim državnim problemima, upoznao ga sa razgovorima u Briselu i o položaju Srba u regionu. Razgovarali su i o “Oluji” i o demografskim problemima i merama da se sačuva opstanak srpskog naroda. Vučić kaže da je Patrijarhu otvoreno rekao šta misli o KiM i da je od njega čuo mišljenje SPC na tu temu.
Jutros je održan i Savet za nacionalnu bezbednost:
-Doneli smo više mera i odluka za pripadnike vojske, na šta sam ja kao vrhovni komandant imao pravo. Biće toga što će olakšati vojsci i službama bezbednosti rad i poboljšati standard.
Danas je 1.930 dan od Sporazumna u Briselu kojim su rukovodioci sa KiM obavezani da formiraju Zajednicu srpskih opština. Međutim, to se nije dogodilo. Dogodilsa se zloupotreba tog dokumenta i velika propaganda protiv srpske države:
– Uplitanjem svetskih tajnih službi u proteklih deset dana dovedeni smo u situaciju da ne možemo otvoreno da govorimo o licemerju onih koji ne sprovode Briselski sporazum. Višeslojnim agentornim delovanjem doveli su nas u poziciju da se branimo. Tako da treba da budemo “srećni” što se ništa nije dogodilo, što smo živi, što nas nisu pobili. Eto, srećni smo. Uspeo sam da izbegnemo sukobe i ne izgubimo ni jednog čoveka. Ali to njima nije dovoljno. Kažu – vi se dogovarate sa Albancima da bijete Srbe kako bi ostvarili političku korist. Ima li lekara koji može da izleči ovakve ljude. Oni celo vreme štite kosovsku nezavisnost. Obratite pažnju na njihov rečnik koji se brine o suverinitetu Republike Kosovo, a ne o svojoj državi.♦