Beograd: Sutra sednica Saveta za nacionalnu bezbednost

Beograd: Sutra sednica Saveta za nacionalnu bezbednost

03/08/2018 Off By BERB
Beograd: Sutra sednica Saveta za nacionalnu bezbednost
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić “povodom situacije” na Kosovu. zakazao za sustra u 8 časova sednicu Saveta za nacionalnu bezbednost.

 

Na sednici će se razgovarati o tome kako da se “zaštite srpski interesi i narod”, a razmatraće se i aktuelna bezbjednosna situacija, javljaju beogradski mediji.

S druge strane, Kosovo je u stanju pripravnosti u slučaju da bude pokušaja ugrožavanja reda i mira u zemlji, saopštio je Ramuš Haradinaj nakon sastanka Saveta za bezbednost Kosova. Kako je izjavio, konstatovano je da se na severu kreću sumnjiva lica koja “mogu biti” iz Republike Srpske ili drugih krajeva.

On je od bezbednosnih mehanizama zatražio da povećaju pripravnost u celoj zemlji u slučaju ugrožavanja reda i mira narednih dana. “Situacija u zemlji je mirna i stabilna, ali smo zatražili povećanje pripravnosti ako ona bude bila ugrožena”, rekao je Haradinaj.

Haradinaj je na konferenciji za novinare posle sastanka rekao da je retorika Kosova o granicama reakcija na retoriku Beograda o pravima Srbije na severu.

“Zbog ovakve retorike niko ne treba da se oseća da je pod rizikom. To je politička retorika”, kazao je on.(Agencije)♦