Vrnjačka banja: Festival filmskog scenarija počinje 13. avgusta

Vrnjačka banja: Festival filmskog scenarija počinje 13. avgusta

03/08/2018 Off By BERB
Vrnjačka banja: Festival filskog scenarija počinje 13. avgusta

Ranka Čičak

Četrdeset i drugi Festival filmskog scenarija u Vrnjačkoj banji biće otvoren 13. avgusta. Biće prikazan, van konkurencije film Ivana Živkovića “Koreni”, rađenom po istoimenoj romanu Dobrice Ćosića. Festival će svečano biti zatvoren 17. avgusta filmom “Zarobljeno vreme”, režisera Milana Nikodijevića.

 

Na konferenciji za medije u Turističko savezu Srbije rečeno je da će van konkurencije biti prikazana još dva filma – “Senke na Balkanu” u režiji Dragana Bjelogrlića i film “Žaba” u režiji Elmira Jukića.

U takmičarskom dela Festivala publika u Vrnačkoj banji videće deset filmova. Njih će ocenjivati tročlani žiri: Ivan Velisavljević, Boško Ruđinčanin i prošlogodišnji pobednik Bojan Vuletić.

Predsednik žirija Ivan Velisavljević najavio je održavanje škole dramaturgije koju će voditi Slobodan Stojanović. Škola se svake godine održava u vreme festivala,a program će se usmeriti na analizu filmskog scenarija i filma koji je po tom scenariju realizovan.

Predsednik umetničkog saveta festivala je kritičar Dragoljub Vojinov. Naglasio je da će ove godine održati, pored bogatog filmskog programa, i simpozijum “TV film na filmskom festivalu” u okviru koga če biti prikazano tri TV filma po izboru RTS.♦