LSV: Pokrenuti krivični postupak protiv Radete

LSV: Pokrenuti krivični postupak protiv Radete

26/07/2018 Off By BERB
Liga socijaldemokrata Vojvodine je užasnuta reakcijom potpredsednice skupštine Srbije Vjerice Radete na vest o smrti predsednice Udruženja „Majke Srebrenice“ Hatidže Mehmedović. Morbidnost koja izlazi iz svih okvira političkog delovanja morala bi da zgrozi svakog humanog i civilizovanog čoveka.

Kroz delovanje Vjerice Radete i njenog šefa, Šešelja, vidi se sav užas društva koje se nije suočilo da strašnim zločinima za koje je odgovorno. Negacija genocida u Srebrenici, ali i poništavanje elementarne humanosti svedoče o istinski zločinačkom karakteru Srpske radikalne stranke. I ovoga puta je, nažalost, potvrđena ispravnost stava LSV o neophodnosti zabrane ove po svemu fašističke političke organizacije.

Duboko frustrirana, nesrećna, netalentovana i po svemu neuspešna političarka kakva je Vjerica Radeta ima pravo na svoje lične mržnje i borbu sa vlastitim demonima. Ali naše društvo ne sme da bude talac bilo čijih političkih i psiholoških poremećaja.

Vjerica Radeta mora biti hitno smenjena sa mesta potpredsednice Skupštine Srbije i bez odlaganja joj se mora oduzeti poslanički imunitet.

Liga socijaldemokrata Vojvodine od tužilaštva očekuje da radi svoj posao i pokrene krivični postupak protiv Radete.(Press LSV)♦