Tači za “Klan Kosova”: danas imamo jednoglasno međunarodno oklevanje

Tači za “Klan Kosova”: danas imamo jednoglasno međunarodno oklevanje

21/07/2018 Off By BERB
U intervjuu za „Klan Kosova“ Hašim Tači je rekao da “stene i planine se moraju pomeriti za potpuno pomirenje sa Srbijom…”:

 

– Vojska Kosova je mogla da se formira još 2014, a liberalizacija viznog režima da se dogodi 2015. godine i optužio Demokratsku ligu Kosova za ometanje tog procesa jer se bojala da će izgubiti izbore.

-Sada postoji jedna nepovoljna klima za vojsku. Imao sam u to vreme dogovore sa Amerikancima i sa NATO-om“, rekao je Tači.

-Mi smo sada u nepovoljnijem položaju za uspostavljanje vojske, nego pre četiri godine. Pre četiri godine smo imali jednoglasno međunarodno odobrenje, danas imamo jednoglasno međunarodno oklevanje“, rekao je Tači.

Tači je rekao da ne misli da Kosovo i Srbija mogu sami da reše probleme: “Mi znamo šta se dogodilo na Kosovu i kakvi su masakri koje je srpska država počinila“.

Otkrio je da je tokom poslednjem sastanku u Briselu srpskom predsedniku rekao šta to kosovska strana ne zaboravlja i dodao da „Nije lako sedeti za stolom sa Vučićem, koji kaže da je Kosovo srce i kolevka Srbije.♦