Od 23. do 26. jula Brnabićeva i Dačić boraviće u SAD

Od 23. do 26. jula Brnabićeva i Dačić boraviće u SAD

20/07/2018 Off By BERB

 

Predsednica vlade Ana Brna biće domaćin svečanosti u Kongresu SAD povodom stogodišnjice podizanja srpske zastave ispred Bele kuće, sapštila je press služba Vlade.

 

Predsednica Vlade boraviće u SAD od 23. do 26. jula, i to će biti njena prva poseta toj zemlji kao predsednica vlade.

Brnabićeva će u Njujorku i Vašingtonu imati više susreta sa zvaničnicima SAD, kao i sa predstavnicima međunarodnih institucija i kompanija koje imaju sedište u toj zemlji.
Premijerka Brnabić će biti domaćin svečanosti u Kongresu SAD, u Vašingtonu, koja će biti održana povodom obeležavanja jubileja stogodišnjice podizanja srpske zastave ispred Bele kuće.
Zajedno sa premijerkom, svečanosti će prisustvovati i prvi potpredsednik vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić. Taj jubilej biće obeležen nizom manifestacija, koje će u glavnom gradu SAD biti održani od 25. do 28. jula.

Tokom posete SAD, predsednica vlade sastaće se sa ministrom finansija SAD Stivenom Mjučinom i sa predsednikom Svetske banke Džim Jong Kimom.

Tokom boravka u Vašingtonu, Brnabićeva će se sastati sa kongresmenima Tedom Poeom i Emanuelom Kliverom, kopredsedavajućima srpskog Kokusa. Predsednica vlade razgovaraće i sa senatorom Džejmsom Rišom, kao i sa senatorom Ronom Džonsonom, predsedavajućim Potkomiteta za Evropu u američkom Senatu i senatorom Tomom Kotonom, članom Vojnog komiteta Senata.♦