Milorad Dodik: Nisam prepreka NATO-u

Milorad Dodik: Nisam prepreka NATO-u

18/07/2018 Off By BERB

 

Milorad Dodik izjavio je Bjeljinskoj TV da on nije prepreka NATO-u, nego da samo reprezentuje stav i volju svog, srpskog naroda, koji je Alijansa bombardovala osiromašenim uranijumom.

 

– U posljednje vreme čak objašnjavaju kako osiromašeni uranijum nije opasan po zdravlje, a ovde je od najtežih bolesti umrlo na hiljade ljudi. Moraju da znaju da Srbi u Republici Srpskoj i Srbiji žive u uverenju da je to bombardovanje bila odmazda prema Srbima”, rekao je Dodik.

Dodik je poručio da u Srpskoj nema ruskog uticaja, kako tvrde na Zapadu, ali da zato “ima uticaja Engleza koji su za smanjenje navodnog ruskog uticaja nekim medijima i nevladinim organizacijama dali ogromna sredstva”.

Dodik je istakao da su 40 engleskih obavještajaca, koji su došli u BiH, visoko specijalizovani pripadnici britanskih vojnih službi, koji su došli da destabilizuju situaciju preko medija, društvenih mreža i na druge načine.

Što se tiče pritiska Amerikanaca, Dodik ističe da se to i dalje odnosi na staru američku administraciju, a da u administraciju predsednika Donalda Trampa ima poverenja.

On ističe da je u Republici Srpskoj stabilna političko-bezbednosna situacija.

”Savez za promene pokušao je da satanizuje Republiku Srpsku pričama o paravojnim formacijama kojih nikad nije ni bilo, navodnom nezakonitom naoružavanju i nekim skrivenim namerama. O tome se više ne govori, kao ni o mnogim drugim lažima, koje su pale u vodu”, rekao je Dodik.(BNTV)♦