Avion sa kosovskom delegacijom zamalo da, bez dozvole, preleti Republiku Srpsku

Avion sa kosovskom delegacijom zamalo da, bez dozvole, preleti Republiku Srpsku

18/07/2018 Off By BERB

 

Prištinska Gazetaexpress, kako prenosi portal KoSSev) objavila je da je “zamalo privatni avion Bedžeta Pacolija mogao da padne u ruke Srba” U njemu se nalazila kosovska delegacija koja je putovala u Brisel i u kojoj su bili predsednik Skupštine Kadri Veseli, premijer Ramuš Haradinaj i zamenik premijera Fatmir Limaj.

 

Medije o ovoj mogućnosti obavestio je direktor Kljan Kosova, Baton Hadžiu, koji je bio u avionu. Objavio je da je nepažnjom tornja za kontrolu letova u Tirani Pacolijev avion leteo vazdušnom linijom teritorije Republike Srpske u Bosni i Hercegovini, a taj vazdušni prostor kontroliše Srbija piše Gazeta.

Sve ovo zamalo da izazove diplomatski incident, u kojem su tri bivša lidera OVK, a sada lideri kosovskih institucija, srpske vlasti mogle da pritvore. Kontrola leta u Tirani trebalo je da uputi avion za Brindisi, a ne u zračni prostor Republike Srpske.

Hadžiu je rekao da je ovo primetio Pacoli naredio je pilotu da se vrati u Tiranu.

Tako se kosovska delegacija vratila u Tiranu, a onda ponovo odatle vazdušnom linijom preko Brindizija otišla u Brisel, gde se članovi delegacije Kosova sada nalaze.♦