Jubilej: Liga socijaldemokrata Vojvodine obeležava 28. rođendan

Jubilej: Liga socijaldemokrata Vojvodine obeležava 28. rođendan

14/07/2018 Off By BERB
Liga socijaldemokrata Vojvodine danas obeležava 28. godišnjicu od osnivanja. Stranka je nastala u godinama kada se raspadala Jugoslavija, a šovinizam postajao dominantna politička ideja.

 

U takvim okolnostima LSV je zastupala prepoznatljive i hrabre antiratne stavove. Članstvo i rukovodstvo stranke je hapšeno i proganjano.

Branili smo svoje komšije i u ratnom vihoru snažno poručili: NEĆEMO DA SE DELIMO, NEĆEMO DA SE SELIMO!

Represivne metode Miloševićevog režima nisu sputale Ligašice i Ligaše u doslednoj borbi za principe građanskog društva, demokratiju, antifašizam, te poštovanje ljudskih i manjinskih prava.

LSV od osnivanja snažno se zalagala za decentralizovanu Srbiju u kojoj je Vojvodina autonomna i ravnopravna.

I dalje traje borba za vraćanje NAFTAGASA građanima Vojvodine. LSV se nikada neće pomiriti sa činjenicom da će strani državljani slobodno kupovati poljoprivredno zemljištve. Borba za vraćanje svih oduzetih bogatstava Vojvodine vodiće se do konačnog uspeha i konačno ćemo staviti TAČKU NA PLJAČKU!

Borba Ligašica i Ligaša u prethodnih 28 godina primer je doslednosti i požrtvovanja. Principijelnost Lige socijaldemokrata Vojvodine njena je najveća snaga! Građani Vojvodine, pridružite nam se!(Press LSV)♦