Čokoladne palačinke
14/07/2018Izbor Marija Radović
Potrebno:
10. kom palačinka
200 g – šećer kristal
20 g – kakao u prahu, nezašećereni
2 kašika – gustin 1 prstohvat, so
3 kom – jaje kokošije (celo)
2 kom – žumance kokošije
0.5 l – mleko kravlje, punomasno
200 g – tamna čokolada
45 g – maslac, neslani
1 mala kašika ekstrakt badema
4 kapi ekstrakt pomorandže
kikiriki
pavlaka tučena (30 posto masti ), slatka
Priprema
Pomešajte šećer, kakao, gustin i so. Umešajte jaja, žumanca i mleko. Kuvajte na laganoj vatri dok se ne zagreje i dodajte otopljenu čokoladu. Kuvajte mešajući dok se ne zgusne.
Dodajte maslac, ekstrakt badema i narandže. Prekrijte prozirnom folijom da se ne bi stvorila kožica. Ispecite deset palačinki i svaku napunite pudingom i tučenom slatkom pavlakom. Zamotajte ih i prelijte ostatkom pudinga. Ukrasite kikirikijem i tučenom slatkom pavlakom.
Palačinke možete premazati mlečnim namazom i napuniti pudingom, a umesto kikirikijem ukrasite ih pečenim lješnicima.
Pecite ih od 20 do 30 minuta na 130-140°C. Nakon toga ćete lako skinuti kožicu.♦