Čokoladne palačinke

Čokoladne palačinke

14/07/2018 Off By BERB

Izbor Marija Radović

Potrebno:

10. kom palačinka

200 g – šećer kristal

20 g – kakao u prahu, nezašećereni

2 kašika – gustin 1 prstohvat, so

3 kom – jaje kokošije (celo)

2 kom – žumance kokošije

0.5 l – mleko kravlje, punomasno

200 g – tamna čokolada

45 g – maslac, neslani

1 mala kašika ekstrakt badema

4 kapi ekstrakt pomorandže

kikiriki

pavlaka tučena (30 posto masti ), slatka

Priprema

Pomešajte šećer, kakao, gustin i so. Umešajte jaja, žumanca i mleko. Kuvajte na laganoj vatri dok se ne zagreje i dodajte otopljenu čokoladu. Kuvajte mešajući dok se ne zgusne.

Dodajte maslac, ekstrakt badema i narandže. Prekrijte prozirnom folijom da se ne bi stvorila kožica. Ispecite deset palačinki i svaku napunite pudingom i tučenom slatkom pavlakom. Zamotajte ih i prelijte ostatkom pudinga. Ukrasite kikirikijem i tučenom slatkom pavlakom.

Palačinke možete premazati mlečnim namazom i napuniti pudingom, a umesto kikirikijem ukrasite ih pečenim lješnicima.

Pecite ih od 20 do 30 minuta na 130-140°C. Nakon toga ćete lako skinuti kožicu.♦